Artikel laten voorlezen

De aandelen Pfizer en BioNTech nodigen door recent koersverloop uit om de koersgrafieken weer eens te bestuderen.

Pfizer Inc. (PFE) vanaf december 2021

Pfizer Inc. (PFE) vanaf december 2021

Eind vorig jaar bereikt de beurswaarde van Pfizer Inc. een historisch hoge piek bij $ 61,71. De koersgrafiek toont nadien een correctiepatroon die nu een symmetrische driehoek produceert. De optimisten hebben in de afgelopen weken voor een hogere bodem gezorgd, terwijl de pessimisten in de afgelopen twee maanden verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van een lagere top.

Rond $ 51 ligt er een as, waarboven de opwaartse uitbraakkansen zullen toenemen. Symmetrische driehoeken zijn meestal continuatiepatronen, dus een opwaartse uitbraak naar $ 60 lijkt het meest waarschijnlijk gelet op de stijgingsfase voorafgaand aan de top eind 2021. De risicogrens voor optimisten ligt dus bij $ 48.

BioNTech SE (BNTX)

BioNTech SE (BNTX)

Het aandeel BioNTech trekt de aandacht als gevolg van de koerssprong gisteren (+9,6%). De scherpe opleving volgde op een recente succesvolle test (6 mei jl.) van de correctiebodem in januari dit jaar (= $ 135,13). De neerwaartse mislukte uitbraak in maart dit jaar en daaropvolgend koersherstel naar ca. $ 185 geeft een idee waar de optimisten een eerstvolgend koersdoel mogen plakken. Boven $ 85 kan de tradingrange met ca. $ 50 naar boven omklappen, waarna een koersdoel bij $ 235 kan worden becijferd. Al met al lijkt er sprake van een basis voor een speculatieve rally.

Twitter Inc. (TWTR)

Op 4 april dit jaar opende de beurskoers van Twitter Inc. (TWTR) op $ 47,87 waardoor er een koersgat in de grafiek ontstond ten opzichte van de hoogste koers een handelsdag eerder (= $ 39,85). Het technisch commentaar luidde: “Het enige dat je er in technische zin van kunt zeggen is dat koersgaten vaak weer worden opgevuld met beursnoteringen”.

De conclusie die werd getrokken wordt vandaag actueel: “Beleggers kunnen bij $ 40 een stevige bodem vermoeden”. Die conclusie is niet langer geldig. Het koersgat dat zojuist zichtbaar is geworden in de grafiek als gevolg van de fors lagere openingskoers wijst op een ‘island reversal’. Door beide koersgaten raken aandelenbeleggers als ware geïsoleerd op een eiland van koersnoteringen. Vaak worden koersgaten dan niet meer gevuld met koersnoteringen, maar is er sprake van een trendomkeer (in deze van stijgend naar dalend).

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart