Aandeel Twitter

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Twitter? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

ISIN: US90184L1026
Tickercode: TWTR | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

USD

---USD
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Twitter kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Twitter

Het aandeel Twitter staat onder druk na uitspraken van Donald Trump.

 

De Amerikaanse president is niet blij met de recente ‘factcheck’ button die het bedrijf uit Sillicon Valley onder zijn tweet plaatste.

Hoe zijn de resultaten van Twitter en waar moeten beleggers op letten bij dit aandeel?

De volgende onderwerpen worden in dit artikel besproken:

 

Aandeel Twitter

Trump woedend op Twitter

De Amerikaanse president is een groot liefhebber van Twitter. Al jaren gebruikt Donald Trump het platform vrijwel dagelijks om zijn mening te uiten. De manier waarop hij dat doet is vrij uniek. Nog nooit eerder liet een president van Amerika zich zo frequent, vrij en onbehouwen uit via (sociale) media. De tweet van Trump worden vaker gezien als controversieel. Zo dreigde hij al eens met oorlog richting Iran. En de afgelopen jaren liet hij zich vrij vaak denigrerend uit richting China & Noord-Korea om zijn zin te krijgen.

Trump heeft twitter echter wellicht ook zo groot gemaakt als het nu is. De populariteit nam na een aantal jaren af, maar de afgelopen jaren neemt het aantal gebruikers juist weer toe. Dat is bovendien ook terug te zien in de financiële cijfers van het bedrijf. Er gelden echter wel huisregels op het platform. In het begin liet Twitter veel toe. In januari 2019 zei Twitter-oprichter Jack Dorsey nog in een interview met The Huffington Post dat hij het belangrijk vindt dat politici op zijn netwerk kunnen laten zien hoe ze denken.

Ondertussen loopt er jarenlang een rechtszaak tegen Facebook vanwege het Cambridge Analytica-schandaal. Hierbij werd aangetoond dat Rusland de Amerikaanse verkiezingen van 2016 mogelijk heeft beïnvloed via Facebook en andere social media. Twitter kondigt in juni 2019 dan ook aan om berichten van belangrijke politici zal voorzien van een waarschuwingslabel als ze de regels over ‘intimidatie of misbruik’ overschrijden. In oktober 2019 doet Twitter daar nog een stapje boven op. Het bedrijf maakt een einde aan politieke advertenties.

Twitter grijpt in

Hoewel Twitter jarenlang een oogje dichtkneep als het ging om tweets van Trump, is de maat nu vol. Afgelopen dinsdag op 26 mei grijpt het bedrijf in. Twitter besloot een link onder de onderstaande tweet van Trump te plaatsen. Trump zegt in deze tweet dat verkiezingen per post, extreem gevoelig zijn voor stemfraude. Volgens de president zullen postbussen worden leeggeroofd en stembiljetten worden vervalst.

Twitter plaatste onder de tweets een link achter een uitroepteken: Get the facts about mail-in ballots. Als u erop klikt, komt u op een pagina waarop het platform stelt dat de claims van Trump ‘ongefundeerd’ zijn en het platform wijst op factchecks van diverse media. Onder andere CNN en NBC News deden een fact-check, en kwamen tot de conclusie dat de uitspraken van Trump niet voldoende gefundeerd zijn.

Trump grijpt in

Volgens Trump zijn de acties van Twitter een ‘bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van internet’. Gisteren tekende Donald Trump een decreet waardoor wetgeving die sociale mediabedrijven beschermt wordt afgezwakt of opgeheven. Ook plaatst hij vandaag een tweet met een soortgelijke inhoud opnieuw, dit keer in hoofdletters.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1266172570983940101?s=20

Trump reageert op rellen in Minneapolis

Tegelijkertijd gingen veel Amerikanen de straat op in de Amerikaanse stad Minneapolis om hun woede te uiten over het overlijden van een zwarte man bij een arrestatie. De demonstratie mondde uit in een chaos waarbij veel winkels werden geplunderd en er meerdere grote branden uitbraken. Al meerdere dagen lijkt de stad totaal te worden afgebroken, zelfs politiebureaus zijn in brand gezet.

Trump sluit zijn tweet af met: ‘when the looting starts, the shooting start. Hiermee geeft aan dat er geschoten gaat worden indien de inwoners doorgaan met het plunderen van winkels. De tweet wordt opnieuw door Twitter achter een beschermmuur gegooid, ditmaal vanwege de verheerlijking van geweld.

Koers aandeel Twitter glijdt weg

Door de onrust zakt de koers van het aandeel Twitter sinds de vete hard weg. In enkele dagen is de koers met 8% gedaald. Beleggers zijn bang dat er regels worden opgelegd aan social mediabedrijven die de vrijheid of zelfs de winstgevendheid van deze bedrijven in de weg zal staan.

Mark Zuckerberg van Facebook kiest eieren voor zijn geld. Hij laat in een interview met Fox News weten afstand te nemen van Twitter in het conflict met Donald Trump. Facebook zegt Twitter hier niet in te gaan volgen. Trump plaatste soortgelijke berichten op Facebook. Hoewel ook op Facebook dit soort berichten met misleidende informatie over verkiezingen niet zijn toegestaan,  halen de posts van Trump niet de lat voor het plaatsen van een label.

Mark Zuckerberg geeft Twitter ook nog een veeg uit de pang door te stellen dat het beleid van Facebook zich onderscheidt van sommige andere technologiebedrijven. “We zijn sterker op het gebied van vrijheid van meningsuiting en we geven mensen een stem”, aldus Zuckerberg.

Koers aandeel Twitter

Kwartaalcijfers aandeel Twitter Q1 – 2020

Twitter weet de winstgevendheid de afgelopen jaren flink op te voeren. In de beginjaren van het platform bleek het nog lastig om de gebruikers om te zetten in een verdienmodel. Inmiddels is dat gelukt. Aan 24% van de gebruikers werd in Q1 van 2020 geld verdiend. Dit percentage gebruikte Twitter dagelijks en kreeg tussen de berichten door advertenties te zien. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg vorig kwartaal met 24% tot 166 miljoen. Zeker 133 miljoen gebruikers kwamen van buiten de VS.

De omzet steeg met 3% tot $808 miljoen. Dit lag echter onder de verwachting van het bedrijf zelf, dat eerder nog dacht een omzet van $825-885 miljoen te kunnen behalen. Het bedrijf kon aan de ene kant profiteren van de coronacrisis, doordat veel mensen op zoek naar interactie gingen op het internet. Het aantal gebruikers nam toe, maar in maart, toen de lockdown begon, daalden de advertentie-inkomsten met 27%.

De kosten vielen veel hoger uit, waardoor het bedrijf afgelopen kwartaal in de rode cijfers belandde. De operationele kosten stegen met 7,5% tot $284 miljoen. De R&D kosten, voor de uitrol van nieuwe features, stegen zelfs met 37% tot ruim $200 miljoen. De kosten voor marketing gingen met bijna 8% omhoog naar $221 miljoen. Het bedrijf nam ook nog eens veel meer personeel aan en moest het afschrijvingen doen op slechte leningen. Hierdoor stegen de algemene en administratieve kosten met ruim 41% tot $109 miljoen. Onder aan de streep bleef er een operationeel verlies over van $7,4 miljoen. 

Het bedrijf eindigde het kwartaal met $7,7 miljard aan cash. Maar vanwege de coronacrisis durft het bedrijf geen verwachting voor het tweede kwartaal uit te spreken. Er zijn te veel onzekerheden in de markt volgens Twitter.

Omzetontwikkeling van Twitter

Bijna 90% van de omzet bij Twitter komt van advertenties. Een kleine 10% komt van Data Licensing and Other. De advertentie-inkomsten spreken voor zich. De andere inkomstenbron zijn abonnementen die het bedrijf verkoopt met toegang tot historische en real-time data. Twitter is net als andere techgiganten een groei-aandeel. In 2015 groeide de omzet nog met een indrukwekkend percentage van 58%. De afgelopen jaren is de groei wat wisselvalliger, maar double-digit groeicijfers zijn voor Twitter zeker niet vreemd.

Analisten mikken voor dit jaar op een omzet van tussen de $ 3,01 – 3,62 miljard. Indien de vraag naar advertenties gedurende het jaar laag blijft vanwege de coronacrisis, kan de omzet zomaar eens gaan uitvallen aan de onderkant van de range. Het bedrijf was bovendien voornemens het personeelsbestand dit jaar met 20% te laten groeien. De totale kosten en uitgaven zullen mede hierdoor ook met 20% toenemen.

Als we hier even snel een rekensom op loslaten, komen we op circa $3,6 miljard kosten (2019: $3,09 miljard) . Indien de omzet in de verwachte range valt, zal het bedrijf dit jaar mogelijk verlies draaien. 

Jaar Omzet YoY Growth %
2015 $ 2,21 miljard 58%
2016 $ 2,52 miljard 14%
2017 $ 2,44 miljard -3%
2018 $ 3,04 miljard 25%
2019 $ 3,45 miljard 13,5%
2020 (e) $ 3,01 – 3,62 miljard

Is het aandeel Twitter koopwaardig?

Twitter heeft momenteel een beurswaarde van $24,8 miljard. Vorig jaar maakte het bedrijf een winst van $1,46 miljard. Hier komt een Koers/winst-verhouding van 17 uitrollen. Dit is niet per se heel duur en zeker met het groeipotentieel is het aandeel niet duur. De winst is echter vrij fragiel, in 2018 was dit 1,2 miljard. Maar in 2017 werd een verlies van ruim $100 miljoen in de boeken gezet. En zoals we hierboven hebben berekend, is het goed mogelijk dat de winst dit jaar fors lager uitvalt.

Veel zal ook afhangen van het verloop van de coronacrisis. Maar ook het conflict tussen Trump en Twitter kan nog roet in het eten gooien. Het zorgt in ieder geval voor veel onzekerheid. Beleggers in het aandeel Twitter moeten de risico’s dan ook zeker afwegen tegen het mogelijke groeipotentieel.

Technische analyse aandeel Twitter

De koers van Twitter vliegt net als de winst alle kanten op. Het aandeel heeft tussen 2017 en 2018 een indrukwekkende stijging laten zien, maar de afgelopen jaren zwalkt de koers maar wat heen en weer. Binnen het zijwaartse bandbreedte zijn de koersuitslagen erg groot. De afgelopen maanden lijkt de koers steeds lagere toppen te vertonen, wat duidt op verkoopdruk.

Weerstand ligt rond $34,27 en $39,64. Rond de $26-28 lijkt een sterke steunzone te liggen. En eerder dit jaar vond de koers steun rond de $20.

Technische analyse aandeel Twitter

 

 

Redactionele bronvermelding: Tero Vesalainen / Shutterstock.com – Ink Drop / Shutterstock.com

 

Het aandeel Twitter kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Twitter. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Twitter: Analyses & tips

Waarom in aandelen van Twitter beleggen via LYNX?

Met een effectenrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Twitter. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Twitter kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Twitter

Laatste koers
Verschil in USD
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Twitter : fundamentele cijfers in USD

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio