Op de top van de markt leveren IPO’s het meest op. Ahold-beleggers moeten even opletten nu.

Ahold Delhaize vanaf eind 2016 op weekbasis

Ahold Delhaize vanaf eind 2016 op weekbasis | LYNX Beleggen

Het supermarktbedrijf Ahold Delhaize maakte vandaag bekend dat het webwinkel bol.com naar de beurs wil brengen. Het bericht wordt zeer gunstig op de beurs ontvangen. De koers opende hedenochtend direct boven de hoogste noteringen van de afgelopen maanden en boven de stijgende weerstandslijn van de afgelopen jaren. Dit zou de aanzet tot een opwaartse versnellingsfase kunnen zijn. Alleen de aanhangers van het ‘Elliott Wave’-principe herkennen vanaf de bodem dit jaar een vijfgolvenstructuur. Daardoor zou de beweging vandaag wel eens een koopclimax kunnen blijken. Een goede reden voor de optimisten om geen daling meer onder € 30 te accepteren.

Kon.Philips vanaf 2017

Kon.Philips vanaf 2017 | LYNX Beleggen

De beurskoers van Kon.Philips maakt vandaag een onverwacht forse koersduikeling van ruim 10%. In één klap wordt de steunzone tussen ca. € 37 en € 38 weer getest. Het koersgat dat vanochtend tussen € 38,89 en € 41,42 is ontstaan als gevolg van de forse lagere openingskoers onder de laagste handelsnotering van afgelopen vrijdag, kan spoedig worden opgevuld als gevolg van speculatieve vraag. Maar onder € 36,00 worden de kopers die in de afgelopen maanden verantwoordelijk waren voor de herstelpogingen geconfronteerd met koersverliezen. In die situatie kan de emotionele druk om te verkopen snel toenemen en is een relatief sterke daling naar € 29 opeens niet langer ondenkbaar.

BEL-20 index vanaf mei 2021

BEL-20 index vanaf mei 2021 | LYNX Beleggen

Recent kwam de Franse CAC-40 in het nieuws als gevolg van het passeren van het recordniveau uit 2000. De Belgische aandelenindex in Brussel is de koerstop uit 2000 (= 3713,21) al ruimschoots voorbij, maar heeft als uitdaging om de top uit 2007 op te zoeken (= 4.759,01). Deze maand werd een poging ondernomen om de koerstop van augustus dit jaar te passeren om die uitdaging aan te gaan. Bij de opmaak van deze blog lijkt dit iets te ambitieus als gevolg van de terugval eind vorige week. Degenen die op een eindejaarsrally hopen, zijn vooral gefocust op handelsdagen met een slotkoers boven de openingskoers, maar dan wel boven de top van augustus dit jaar.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart