Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Eind vorige maand bleken de meme-aandelen weer populair. Het meme-aandeel Bed Bath & Beyond valt nu echter uit bed.

Bed Bath & Beyond vanaf 2020

Bath & Beyond vanaf 2020

Vorige maand werden weer flinke koersstijgingen gesignaleerd in een aantal populaire ‘meme-aandelen’. Daghandelaren zitten met hun neus tegen het beursscherm gedrukt, maar kunnen hierdoor het grotere geheel uit het oog verlies. In de koersontwikkeling van het meme-aandeel Bed Bath & Beyond (BBBY) doen zich weliswaar spectaculaire rallies voor, maar de indruk neemt na de koersdaling deze maand toe dat beleggers hun hausseposities liever van de hand doen. Er tekent zich een dalend trendkanaal af, terwijl een stijgende steunlijn zojuist is gesneuveld. Zo scherp als het aandeel Bed Bath & Beyond kan stijgen, kan het waarschijnlijk nog sneller en krachtiger dalen. Er is voldoende neerwaartse ruimte om te mijmeren over veel lagere koersniveaus onder $ 25.

Netflix (NFLX) breekt uit trading range

Netflix (NFLX) breekt uit trading range

De beursmaand september heeft de reputatie onder aandelenbeleggers om met verkoopdruk rekening te houden. Het kan daarom geen kwaad om extra kritisch en selectief te werk te gaan. Denk hierbij aan direct verliezen afkappen indien bodemniveaus sneuvelen. Daarentegen kunnen aandelen die opwaarts uitbreken juist worden aangehouden of worden gekocht tijdens momenten van zwakte. De beurskoers van het aandeel Netflix nodigt uit om te blijven kijken naar de afloop van de opwaartse koersuitbraak boven $ 570 deze maand. De bandbreedte tussen $ 470 en $ 570 levert na de opwaartse uitbraak een koersdoel rond $ 670 en mogelijk zelfs $ 720. De rendement-/risicoratio oogt bij $ 612 relatief gunstig wanneer kansen en risico onderling worden vergeleken.

NYSE vanaf november 2020

NYSE sinds november 2020

De maandelijkse koersresultaten in de New York Stock Exchange Composite (NYSE) blijken vanaf de beschikbare koersdata in 1966 gemiddeld het meest positief in de periode november t/m april. De minder gunstige periode doet zich voor in de periode mei t/m oktober. Vorig jaar werden negatieve rendementen gesignaleerd in september (-2,6%) en oktober (-2,1%). Stel nu dat NYSE Composite vergelijkbare koersverliezen als vorig jaar september en oktober realiseert. Dan zou eind volgende maand een waardering onder de slotstand van eind augustus mogen worden verwacht met als eindstand ca. 16.025. De slotstand eind april dit jaar werd opgemaakt bij 16.219,33. Op dit moment toont de grafiek vanaf mei dit jaar een minder gunstige ontwikkeling dan tussen november 2020 en april dit jaar.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart