Aandelenbeleggers in het Belgische Bpost worden op de proef gesteld. De grafiek toont de boodschap.

BPOST vanaf eind oktober 2018 op dagbasis

BPOST vanaf eind oktober 2018 op dagbasis

Het aandeel Bpost weet haar aandeelhouders wel in spanning te houden. In februari 2018 (niet getoond) werd de beurskoers nog boven € 28 gewaardeerd. In het laatste kwartaal van 2018 (zie grafiek) werd een bodem gevormd bij € 7,22. Sindsdien laveert de stemming tussen hoop en vrees. Om specifieker te zijn: tussen ca. € 7,30 en € 7,70. De beursnotering vandaag heeft intraday een laagste notering opgemaakt bij € 7,15, maar is inmiddels weer opgeveerd tot boven € 7,80. Een stijging boven € 8,00 kan de weg vrijmaken voor een rally naar € 11,00. Een nieuw dieptepunt onder € 7,00 duwt het vizier naar ca. € 5,50. Het wachten is op een uitbraak uit de tradingzone € 7,00 – € 8,00.

The Walt Disney Co. (DIS) vanaf april 2020 + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrial Average

The Walt Disney Co. (DIS) vanaf april 2020 + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrial Average

De beurskoers van Walt Disney (een aandeel dat ook deel uitmaakt van de Dow Jones Industrial Average) toont hoe lastig het in praktijk kan zijn om de kans of risico nabij een steunniveau te beoordelen. In de afgelopen maanden werd een steunniveau rond $ 170 gevormd. Eind vorige week en begin deze week schoot de beurskoers omhoog na een succesvolle test van deze steunzone. Vandaag opent de beurskoers bij $ 162,89 onder de slotkoers van gisteren (= $ 174,45). Het lijkt raadzaam om ook de relatieve sterkte van de koersontwikkeling in ogenschouw te nemen. De koersprestaties van Walt Disney blijken sinds maart dit jaar ten opzichte van de Dow Jones Industrial Average voortdurend te verslechteren. In die zin is de koersval geen verrassing.

Freeport-McMoRan (FCX) vanaf november 2019

Freeport-McMoRan (FCX) vanaf november 2019

Het Amerikaanse mijnbouwbedrijf Freeport-McMoRan Inc. heeft menig trendvolger met interesse in de klassieke technische analyse recent op het verkeerde been gezet. In een studie naar patroonherkenning leek dit jaar een hoofdschoudertop in ontwikkeling. In september werd de neklijn van dit koerspatroon neerwaarts doorbroken. Een vrije val zou in theorie logisch zijn echter besloot de markt anders. De felle stijging in oktober is wellicht te wijten aan het terugkopen van shortposities. Nu de beurskoers na een adempauze in de afgelopen weken de weg naar boven weer lijkt te vinden, rest slechts een simpele conclusie: respecteer de richting die de markt dicteert. De lange termijn trend oogt weer positiever.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart