Artikel laten voorlezen

Warren Buffett is kritisch op spreiding als heilige graal voor beleggers, dat suggereert een scherpe focus op risicobeheer.

Occidental Petroleum Corp. (OXY) vanaf juni 2021

Occidental Petroleum Corp. (OXY) vanaf juni 2021 | TA Loef

Ga maar even Googlen. Superbelegger Warren Buffett beweert namelijk dat spreiding een oplossing is voor idioten. Even nuanceren, Buffett is een zeer ervaren en succesvolle belegger en weet als geen ander waar hij op moet letten bij het accepteren van risico’s bij één of meer beleggingstitels. Die scherpe focus missen de meesten. Op 12 maart dit jaar berichtte zakenzender CNBC een investering van Buffett in het aandeel Occidental Petroleum bij een gemiddelde aankoopprijs rond $ 56,60. De actuele koersnotering ligt momenteel iets onder het berekende aankoopniveau. Wat zal Buffett nu doen? Zal hij gaan bijkopen of bij een verdere verzwakking zijn verlies beperken? Technisch bezien zal Buffett waarschijnlijk een afweging maken tussen potentieel rendement en acceptabel risico.

The Coca-Cola Co. (KO) op weekbasis vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

The Coca-Cola Co. (KO) op weekbasis vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index | TA Loef

Fans van Warren Buffett zijn zich goed bewust van enkele van zijn succesbepalende vuistregels. Er zijn maar enkele bedrijven die de toets des tijds verstaan wanneer het gaat om een betrouwbare en stabiele bedrijfsvoering en productontwikkeling. The Coca-Cola Co. (KO) is zo’n beursgenoteerd bedrijf (in de optiek van Buffett). Feit is dat de koersontwikkeling van het drankaandeel ten opzichte van de S&P 500 index sinds de top in 1997 is achtergebleven bij die van de S&P 500 index. Vorig jaar werd de laagste relatieve waardering gemeten sinds 1989. Het goede nieuws is af te lezen in de relatieve sterktelijn sinds november vorig jaar. Ander bemoedigend feit is de stijgende steunlijn die de beurskoers van Coca Cola boven de koerstop van 2020 naar boven moet duwen.

CaixaBank op weekbasis vanaf 2013

CaixaBank op weekbasis vanaf 2013 | TA Loef

In de technische analyse blog van eergisteren (20 juni jongstleden) werd opgemerkt dat er geen bankgaranties zijn voor de juistheid van beleggingsanalyses. Elk beleggingsbesluit is een op de toekomst gerichte handeling en die toekomst is op het gebied van belegging permanent onzeker. Wat kun je in de rol van aandelenbelegger doen bij de actuele moeizame marktomstandigheden in de aandelenmarkten. Antwoord: kiezen voor wegblijven. Maar wie toch wil profiteren van stijgende trends in beurskoersen, stelt bij voorkeur een gespreid mandje aandelen samen die voldoen aan het criterium van een stijgende trend (= reeks opeenvolgende hogere bodems en hogere toppen). De echte top-aandelen laten outperformance zien. Kijk bijvoorbeeld naar CaixaBank in Madrid. Het is wel een fotomoment van ‘wat is’, dus geen garantie voor de koersontwikkeling straks.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart