Artikel laten voorlezen

Beleggingsbeslissingen zijn soms lastig, tenzij de focus wordt verlegd naar belangrijke steun- of weerstandsniveaus.

ConocoPhillips (COP) in 2022 op dagbasis

ConocoPhillips (COP) in 2022 op dagbasis | TA Loef

De olie- en gassector is tot nu dit jaar de sterkst presterende hoofdsector in de Amerikaanse en Europese aandelenmarkten. De beurskoers van het Amerikaanse olieconcern ConocoPhillips (COP) sloot gisteren op $ 109,02 boven de hoogste koerstop van maart jl. (= $ 107,50). Twee recente uitbraakpogingen op 6 mei jl. (= $ 107,69) en 17 mei jl. (intraday hoog $ 108,30) mislukten als gevolg van directe verkoopdruk/winstnemingen. Een vuistregel in de technische analyse beschouwt een uitbraak als betrouwbaar bij twee opeenvolgende slotkoersen boven de vorige koerstoppen. Bij de opmaak van deze blog wordt de opgaande lijn vastgehouden. Boven $ 107,50 wordt het koersdoel ca. $ 128.

Fugro in 2022 op dagbasis

Fugro in 2022 op dagbasis | TA Loef

Veel beleggers zoeken volgens recente berichten in financiële media naar lichtpuntjes in de aandelenmarkt. Dit heeft vooral te maken met het verslechterde beurssentiment in de laatste maanden. En die verslechtering wordt weer toegeschreven aan allerlei factoren en onzekerheden. De technische analyse focust liever op wat zeker is. De koersgrafiek van het aandeel Fugro toont in de afgelopen maanden hogere bodems en hogere toppen. Dit geeft in principe voldoende houvast om positief te zijn, totdat het tegendeel wordt aangetoond. Zolang de beurskoers binnen het stijgende trendkanaal beweegt oordeelt de markt gunstig. De markt heeft doorgaans gelijk.

ELIA Group in 2022 op dagbasis

ELIA Group in 2022 op dagbasis | TA Loef

Het beursgenoteerde Elia Group is in België de beheerder van de transmissie van elektriciteit. De invasie van Russische militairen in Oekraïne op 24 februari jl. heeft een opwaartse prikkel gegeven in de trendmatige koersbewegingen. Een proces van opeenvolgende hogere bodems en hogere toppen heeft een stijgend trendkanaal opgeleverd. Onder invloed van de stijgende steunlijn wordt de beurskoers van Elia Group als het ware nu gedwongen om de opwaartse trend te vervolgen en de koerstoppen van de afgelopen weken te passeren. De beurskoers kan dan tot boven € 175 stijgen. Althans, dat is de charttechnische denkrichting bij koersnoteringen boven de stijgende steunlijn.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart