De Franse aandelenindex passeert het recordniveau uit het beursjaar 2000. Vive la France?

CAC-40 index op maandbasis + relatieve sterkte index (RSI)

CAC-40 index op maandbasis + relatieve sterkte index (RSI)

De Franse beursbarometer CAC-40 index bestaat uit 40 individuele aandelen en boekte in het beursjaar 2000 een recordstand bij 6.944,77. Afgelopen maand sloot de CAC-40 op 6.830,34. Het vorige recordniveau sneuvelde dankzij een stijging naar 7.040,79. De relatieve sterkte index (RSI) is op dagbasis (niet getoond) gestegen tot boven 75. Waarderingen boven de 70 wijzen op een technische overwaardering. Op weekbasis noteerde de RSI eind vorige week op 70,5 (niet getoond). De RSI op maandbasis noteert zojuist ook boven 70 (zie koersgrafiek). De CAC-40 raakt dus overgewaardeerd, maar dat wil niet zeggen dat de beursindex niet verder kan stijgen (zie eind 1999 en eind 2005). De grenswaarde bij 6.830,34 is voor optimisten nu een soort kritisch ondergrens voor optimisme.

Pernod Ricard vanaf 2001 op maandbasis + relatieve sterkte t.o.v. CAC-40

Pernod Ricard vanaf 2001 op maandbasis + relatieve sterkte t.o.v. CAC-40

Het Franse Pernod Ricard is wereldwijd bekend door haar productie van gedistilleerde drank en wijn. Met het oog op de komende feestdagen en alle coronaproblematiek is er wellicht een fundamentele behoefte om de mogelijkheden van het goede leven te laten smaken. Dit is natuurlijk een drogreden, want de beurskoers is in de afgelopen twintig jaar met ca. 666 procent gestegen. De koersprestaties zijn verbluffend wanneer de koersperformance wordt afgezet tegen de bijna 53% koersstijging van de CAC-40 index zelf. Het aandeel Pernod Picard bereikt een nieuwe recordhoogte, maar blijkt in de afgelopen drie jaar niet veel beter of slechter dan die van de CAC-40. Eén waarneming is zeker, de opwaartse uitbraak boven de koerstop van 2019 deze zomer doet het glas heffen. Proost!

ACCOR vanaf oktober 2020 + relatieve sterkte t.o.v. CAC-40

ACCOR vanaf oktober 2020 + relatieve sterkte t.o.v. CAC-40

Het Franse Accor, bekend van de hotelketens, kent een relatief onvoorspelbaar koersverloop als gevolg van de coronapandemie. Desondanks wordt de opwaartse koersuitbraak uit het vlagpatroon van de afgelopen weken positief uitgelegd. De ervaring leert dat zulke adempauzes vaak halverwege een trend zichtbaar worden. Bijkomstig detail is dat het koersverloop vorig jaar november net zoals nu een relatief krachtige opwaartse impuls laat zien. De beurskoers toont nu duidelijk ambities om de koerstoppen van dit jaar te gaan testen. Ook begint de beurskoers beter te presteren dan de CAC-40 index. Met andere woorden, er ligt ca. 10% koerspotentieel in het verschiet in de eindejaarsrally.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart