Artikel laten voorlezen

Een terugblik op de eerste helft van dit beursjaar biedt beleggers stof tot nadenken omtrent de tweede helft van 2022.

Koersperformance in 2022 diverse asset classes via ETF’s genoteerd in euro’s (met tickersymbolen)

Koersperformance in 2022 diverse asset classes via ETF’s genoteerd in euro’s (met tickersymbolen) | TA Loef

Elk kwartaal maken vermogensbeheerders een overzicht van de beleggingsportefeuilles. Afhankelijk van de afgesproken mandaten zullen de resultaten een wisselend beeld tonen. Spreiding van kapitaal over verschillende beleggingscategorieën heeft als voordeel dat koersverliezen worden gedempt en periodiek de spreiding over de asset classes weer in balans wordt gebracht. Herbalancering werkt op de lange termijn prima voor het merendeel van passieve buy & hold type beleggers. Actieve beleggers besluiten anders. Zij focussen op wat waarde toevoegt en mijden/verkopen wat waarde vernietigt. Dat is niet zo moeilijk. Het is gewoon een kwestie van periodiek kijken, koersverliezen tijdig beperken en koerswinsten zolang mogelijk onaangetast laten ademen (beleid: ‘let your profits run’)

BITCOIN CASH USD (BCH/USD)

BITCOIN CASH USD (BCH/USD) | TA Loef

Begin vorige maand gaven koersontwikkelingen in de wereld van de crypto’s aanleiding om een aanstaande Crypto Crash te vermoeden. De bitcoin tegenover US dollar noteerde begin vorige maand nog ca. $ 30.000, maar is inmiddels met een derde weggezakt onder $ 20.000. De hamvraag is nu uiteraard waar deze uitverkoop eindigt. Voorbeeld: Bitcoin Cash tegenover de US dollar daalt nu al voor de elfde week op rij. Dat moet toch een keer stoppen? Het antwoord is ja, maar in het geval van Bitcoin Cash (nu ca. $ 100) ligt er pas een duidelijk anker bij een paniekbodem gezet in december 2018 rond $ 75. Conclusie: Er kan met gemak nog een kwart aan beurswaarde worden ingeleverd.

EUR/USD op uurbasis vanaf Q2 2022

EUR/USD op uurbasis vanaf Q2 2022 | TA Loef

Geld beïnvloedt emoties. De massapsychologie is de drijvende kracht achter trends in de financiële markten. De fundamentele factoren (macro-economisch, geopolitiek, monetair, noem maar op) bieden in de optiek van de technische analyse mooie excuses om positieve of negatieve verwachtingen te hebben over toekomstig prijsverloop. Bij (te) veel tegenstrijdigheden kunnen er twijfels ontstaan. De chartist ligt er niet wakker van. Grafieklezers kijken waar bodems en toppen zijn gevormd, want daar liggen de emotionele pijnpunten en draaimomenten. Het valutapaar EUR/USD test op dit moment een belangrijk steunniveau. Noteer: een steun is een steun, tenzij het tegendeel wordt aangetoond. Kortom, nu even heel goed opletten, want de langetermijntrend is negatief!

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart