Het is alweer een tijdje stil omtrent de zilverprijs. Tijd om de grafiek op te poetsen dus.

Termijnprijs zilver vanaf 2020

Termijnprijs zilver vanaf 2020

Sinds de prijspiek rond $ 30 in augustus 2020 beweegt het termijncontract met betrekking tot de zilverprijs in een zijwaartse trend. De bandbreedte tussen de bodemniveaus rond $ 22 en de piekniveaus bij ca. $ 29 bedraagt ca. $ 7. Nu de zilverfuture weer richting de $ 22 beweegt ontstaan er aantrekkelijke rendement-/risicoverhoudingen tussen steun en weerstand. De koper van zilver rond $ 22 veronderstelt een relatief beperkt prijsrisico, want een steun is een steun, totdat het tegendeel blijkt. Onder $ 21,00 ontstaan risico’s, dus de foutmarge wordt op $ 1 becijferd bij $ 22. Daar staat een opwaarts prijspotentieel van ca. $ 7 tegenover. Dit zou de doorslag moeten geven wat te doen.

WisdomTree Physical Silver ETF (PHAG)

WisdomTree Physical Silver ETF (PHAG)

Een indirecte belegging in zilver is o.a. mogelijk via participaties in het aan Euronext Amsterdam genoteerde WisdomTree Physical Silver (PHAG). De langetermijn perspectieven ogen gunstig, dankzij de opwaartse uitbraak vorig jaar boven de koerstoppen van 2016 en 2019. Een andere invalshoek is de meer controversiële Elliott Wave theorie. Dat wil zeggen, correctieve bewegingen in reactie op de hoofdtrend zijn duidelijk herkenbaar aan de elkaar overlappende koersbewegingen. In de afgelopen 12 maanden lijkt dus sprake van een correctiefase. Uiteindelijk wordt de (opgaande) trend weer hervat. In de Elliott Wave patronen zijn A-B-C-D-E-zaagtandbewegingen regelmatig praktijk. De laatste correctie is golf ‘E’.  Beleggers in zilver moeten zich nu dan ook gaan voorbereiden op een draai omhoog.

Wheaton Precious Metals (WPM)

Het aan de New York Stock Exchange genoteerde Wheaton Precious Metals (WPM) wordt beschouwd tot de top-30 van beste aandelen met belangen in zilver. De langetermijn positieve technische condities zijn vorig jaar via een krachtige opwaartse koersuitbraak zichtbaar geworden. Op dit moment bevindt de beurswaardering zich in een correctiefase. Onduidelijk is aan welke kant van de driehoek de beurskoers zal gaan uitbreken, maar de stijgende meerjarige weerstandlijn suggereert uiteindelijk een opwaarts vervolg. Dat betekent dat momenten van zwakte zoals in de afgelopen weken het aantrekkelijker maken om de koers op te poetsen, zodat het in 2022 weer haar mooie glans terugkrijgt.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart