Vandaag berichtten media over de sterk stijgende inflatie, in Nederland maar liefst 12%. Is (indirect) beleggen in goud interessant?

Newmont Mining Corp. (NEM) vanaf 2015

Newmont Mining Corp. (NEM) vanaf 2015 | TA Loef

Volgens de technische analyse blog van 17 februari jongstleden waren aandelenbeleggers op zoek naar een schuilplaats. Aandelenbeleggers vluchten idealiter naar (nog) positieve trends. ‘Blinkende kansen’ deden zich tijdens een opwaartse uitbraakpoging in het aandeel Newmont Mining voor rond $ 65. Die uitbraak zou in theorie deel uitmaken van een ingezette stijgingsfase, aangeduid als ‘golf 5’. In de afgelopen maanden werden intraday drie hoogste noteringen bereikt bij $ 80,75 (08/3), $ 80,22 (24/3) en $ 81,14 (31/3). De hoogste notering uit de koershistorie werd bereikt in september 1987 (niet getoond) bij $ 79,93. Er wordt dus een belangrijk weerstandniveau getest.

Goudprijs in euro’s van 2020

Goudprijs in euro’s van 2020 | TA Loef

Deze blog is geschreven vanuit een Europese technische uitvalsbasis. In dit kader is de koersontwikkeling van goud uitgedrukt in euro’s  onderwerp van charttechnische studie. Vorige maand blijkt de goudprijs in euro’s uit te breken van ca. € 1750 naar afgerond € 1900. Een uitbraakmarge groter dan 3% (dus boven € 1800) wordt doorgaans betrouwbaar genoeg geacht voor een definitieve hervatting van de (stijgende) trend. Gebruikelijk is overigens een terugval naar het uitbraakniveau om de weerstand de rol van nieuwe steun te laten bewijzen. De recente ‘terugtest’ (ook wel ‘pullback’ genoemd) nodigt spijtoptanten uit om te anticiperen op een nieuwe stijgingsfase. Boven € 1800 zou het positieve scenario volop ruimte krijgen. Onder € 1700 keren neerwaartse risico’s terug.

WisdomTree Physical Gold ETF (PHAU)

WisdomTree Physical Gold ETF (PHAU) | TA Loef

Het spreekt vanzelfsprekend dat het koersverloop van WisdomTree Physical Gold ETF (PHAU). bijna volledig identiek meebeweegt met het koersgedrag van de goudprijs in euro’s. De koersgrafiek van deze goudtracker (genoteerd aan o.a. Euronext Amsterdam) toont in de afgelopen jaren een stijgende trend. Boven de koerstop van augustus 2020 (= € 164,57) liggen er ‘blinkende kansen’ voor een rally naar de bovenkant van het meerjarige stijgende trendkanaal bij ca. € 190. Een stop loss marge ligt ca. 3% onder de koerstop van augustus 2020 (dus boven € 159,60). Belangrijk blijft de afweging dat het winstpotentieel een factor 3 groter moet zijn dan het verliesrisico.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart