Doe-het-zelf beleggers hebben vorige maand de beloofde technische klus geklaard. Wat nu?

Home Depot Inc. (HD) in 2021

Home Depot Inc. (HD) in 2021 | LYNX Beleggen

Vorige maand – 20 oktober jongstleden – brak de beurskoers van Home Depot door haar eigen plafond. Bij een beursnotering rond $ 358 werd op basis van een technische bouwtekening een koersdoel becijferd bij $ 380. De technische analyse werkte met evenwijdig aan elkaar getrokken trendlijnen. De stijgende weerstandslijn bij het koersdoel $ 380 werd deze week gepasseerd. De eerstvolgende evenwijdige trendlijn in de koersgrafiek bevindt zich nu bij ca. $ 415. De rally in oktober leverde een koersstijging op van ca. $ 50. Opgeteld bij de bodem van de recente consolidatiefase (= $ 365) zou dit een koersdoel opleveren bij ca. $ 415. De technische klus is bijna geklaard. Dat wil zeggen dat het tijd wordt om koerswinsten veilig te gaan stellen.

VISA (V) vanaf 2020

VISA (V) vanaf 2020 | LYNX Beleggen

Beleggers kunnen ervoor kiezen op basis van persoonlijke overwegingen tot aan- of verkoop te besluiten (of niets te doen). Beleggers kunnen er ook bewust voor kiezen om de richting van de trend te respecteren. De trend in het Amerikaanse VISA (V) bleek t/m juli dit jaar positief, maar in augustus zakte de beurskoers bij ca. $ 235 door de stijgende steunlijn. Deze verzwakking is voor trendvolgers een reden om niet meer in VISA een haussepositie aan te houden. In de afgelopen weken tekent zich een dalingsfase af. Momenten van herstel bieden dan verkoopkansen of ‘short’-mogelijkheden. Het hoofdschouderpatroon bevestigt de negatieve trendomslag. Onder $ 207 lijkt het dalingspotentieel naar $ 180 niet langer ondenkbaar. Voor ‘short’-spelers biedt dit scenario bij $ 203 een risico van ca. $ 4,00 in relatie tot een winstpotentieel van ca. $ 23.

Dow Jones Industrial Average in 2021

Dow Jones Industrial Average in 2021 | LYNX Beleggen

Evenwijdig aan elkaar getekende steun- en weerstandslijnen zijn een gebruikelijke techniek om op de technische tekentafel indicatief vraag en aanbod te verwachten. De trendlijnen in de koersgrafiek van de Dow Jones Industrial Average zijn niet in steen gebeiteld. Soms worden deze trendlijnen intraday getest en soms kort- of langer gepasseerd. De opwaartse uitbraak deze maand boven de stijgende weerstandslijn blijkt op dit moment mislukt. Dat wordt een ‘bull trap’ genoemd. De stieren (lees: haussiers) zijn op het verkeerde been gezet. Niet zelden ontstaat hierdoor een noodzaak om hausseposities te verkopen om koersverliezen te beperken. Maar het is juist deze handelsactie die voor extra verkoopdruk zorgt. Daarom is nu de horizontale weerstand rond 35.500 zo belangrijk voor het behoud van een positief sentiment in deze laatste weken van het jaar.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart