Artikel laten voorlezen

Beleggers mogen komende tijd niet in slaap sukkelen. Beleggen in koffie houdt ons wakker en alert.

COFFEE (ICE) Future

COFFEE (ICE) Future

De termijnprijs van koffie is sinds de piek in februari dit jaar op de Intercontinental Exchange (ICE) in een dalende trendkanaal beland. Zojuist is de dalende weerstandlijn boven $ 230 gepasseerd. Deze opwaartse prijsuitbraak duidt op prijsherstel met $ 260 als technisch koersdoel in de komende maanden. De bandbreedte van het dalende trendkanaal wordt becijferd op ca. $ 40. Dit prijsverschil opgeteld bij het uitbraakniveau rond $ 230 levert een koersdoel op rond $ 270. Anticiperen op hogere koffieprijzen is o.a. mogelijk via Exchange Traded Funds. Hieronder ziet u een voorbeeld.

WisdomTree Coffee ETF (COFF) vanaf medio 2007 op weekbasis + 40 weeks gemiddelde

WisdomTree Coffee ETF (COFF) vanaf medio 2007 op weekbasis + 40 weeks gemiddelde

De WisdomTree Coffee ETF (COFF) bewoog tussen 2011 en 2021 in een meerjarige dalende trend. In de zomer van 2021 – om precies te zijn in juli vorig jaar – werd de dalende weerstandlijn opwaarts gepasseerd. De langetermijn gevolgen zijn nu – ruim een jaar later – goed zichtbaar. De prijs van deze koffietracker is inmiddels ruim 40% duurder geworden. De moraal van de opwaartse trendbreuk is dan ook dat wakkere beleggers snel alert worden op de opwaartse kansen. De stijging van de termijnprijs van koffie laat deze week ook duidelijk haar sporen achter in het koersverloop van WisdomTree Coffee ETF (COFF). De opwaartse uitbraak geeft beleggers weer nieuwe energie om de opwaartse kansen in de komende tijd volop de ruimte te geven.

JDE PEET’S vanaf juni 2020 + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index

JDE PEET’S vanaf juni 2020 + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index

Aandelenbeleggers in de Benelux zullen na het sterke verhaal over de koffieprijs en afgeleide koffietracker mogelijk ook met meer belangstelling kunnen kijken naar het koersverloop van het AMX-aandeel JDE Peet’s. Terwijl eind vorig jaar de beurindices begonnen te verslappen, toonde het koersgedrag van JDE Peet’s het spiegelbeeld. Recent blijkt uit de opwaartse uitbraak een bevestiging van de fase van outperformance die aandeelhouders in JDE Peet’s realiseren. Het proces van hogere toppen in zowel de beurskoers als in de (roze) relatieve sterktelijn (ten opzichte van de AMX) moet elke lezer van deze blog nu toch wel wakker schudden.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart