De waardering van Meta (FB) duikelt omlaag als gevolg van toenemende rivaliteit met concurrent TikTok.

Metastock Platforms (FB) op maandbasis vanaf beursintroductie (semi-log schaal)

Metastock Platforms (FB) op maandbasis vanaf beursintroductie (semi-log schaal)

Facebook-moeder Meta (FB) meldde gisteren nabeurs last te hebben van de concurrentie met rivaal TikTok. De beurskoers van Meta sloot gisteren voor de vijfde handelsdag op rij hoger op $ 323,00. De aandelenbeleggers worden compleet verrast, want de koers opende zojuist fors lager op $ 244,65. De impact van deze tik (-24,3%) brengt direct de discussie op gang of hier nu koopkansen ontstaan. De semi-logaritmisch afgebeelde koersgrafiek duidt op een test van de onderzijde van een meerjarig stijgend trendkanaal. In september 2020 en januari 2021 werden correctiebodems gezet iets boven $ 244. De dagcandles zullen vandaag en/of morgen uitsluitsel geven. In de TA-blog van 10 januari jongstleden werd immers een dalingsrisico becijferd richting $ 250.

PayPal Holdings (PYPL) vanaf 2019 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

PayPal Holdings (PYPL) vanaf 2019 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

Het aandeel PayPal Holdings (PYPL) heeft op 7 mei 2020 tussen $ 139,28 en $ 129,59 een koersgat (‘gap’) geslagen kort na een opwaartse uitbraak boven de koerstoppen in de periode daarvoor. Zelden worden zulke ‘break away’-gaps snel opgevuld met koersnoteringen. Het is ook geen kwestie van ‘moeten’, maar de koersgaten in grafieken geven wel aan waar vraag en aanbodkrachten uit het lood worden geslagen. Nu het aandeel PayPal Holdings na een maandenlange koersdaling nog eens extra hard omlaag wordt geduwd zou er sprake kunnen zijn van een vorm van capitulatie bij de aandelenbeleggers. Indien dit het geval is ontstaan er kansen op een paniekbodem.

Alphabet Inc. C (GOOG) + relatieve sterkte t.o.v. Nasdaq-100 index

Alphabet Inc. C (GOOG) + relatieve sterkte t.o.v. Nasdaq-100 index

Verslag doen over trends, koersuitbraken en draaipunten in beurskoersen is iets anders dan beurskoersen voorspellen. De koerssprong in het aandeel Alphabet Inc. C (GOOG) toonde gisteren een koersgat tussen de laagste intraday handelsnotering (= $ 2.911,15) en de hoogste notering een dag eerder (= $ 2.764,00). Koersgaten die ontstaan binnen een zijwaartse tradingrange (in deze tussen $ 2.650 en $ 3.050) worden heel vaak snel opgevuld met de ontbrekende koersnoteringen. De beurskoers van Alphabet Inc. C sloot gisteren onder de openingskoers (= $ 3.042) na een test van de bovenkant van de tradingrange. De outperformance ten opzichte van de Nasdaq-100 index is een positief feit, maar ‘buy the dip’-aanhangers wachten idealiter eerst een daling naar $ 2.764 af.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart