Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Beleggers en traders moeten niet teveel nadenken. Kijk naar de grafieken als naar een goede serie koersbewegingen.

Netflix (NFLX) vanaf 2020 op weekbasis

Netflix (NFLX) vanaf 2020 op weekbasis

Chartisten raken nooit uitgekeken op wat zich er op het beursscherm allemaal afspeelt. Soms valt de verhaallijn lastig te volgen, maar dat geldt momenteel niet voor het duidelijk koersverloop van het aandeel Netflix (NFLX) in de weekgrafiek vanaf 2020. In de eerste plaats is de trend duidelijk stijgend. In de tweede plaats leert de ervaring dat opwaartse uitbraken boven een langdurige weerstand meestal betrouwbaar genoeg zijn om uit de luie stoel te komen. Begin september passeerde de beurskoers Netflix de horizontale weerstand rond $ 575. De terugtest mag succesvol gekwalificeerd worden, want deze week stijgt Netflix boven haar koerstop van september. Extrapolatie van het stijgende trendkanaal doet speculeren over de afloop. Een stijging naar $ 750 overheerst de gedachten.

Alibaba Group vanaf eind 2014

Alibaba Group vanaf eind 2014

Over de verslechtering in de beurskoers van Alibaba Group (BABA), genoteerd aan de New York Stock Exchange, werd al eerder aandacht geschonken. Deze week bereikte de beurskoers het laagste koersniveau van dit jaar. Tegen deze dalende trend in speculeren kost meestal veel geld en energie. Toch lijken de koersrisico’s voor de kortetermijn beperkt tot aan de bodemniveaus van december 2018. Tussen $ 130 en $ 135 mag speculatieve vraag worden verwacht. Deze indruk wordt versterkt door de ‘oversold’-waardering in de relatieve sterkte index (RSI). Vergelijkbaar lage waarderingen in het verleden vielen samen met belangrijke bodemniveaus. Het koersrisico bedraagt dus nog ca. 5% op basis van de technische filosofie omtrent verwachte steun bij voormalige bodemniveaus.

Just Eat Takeaway vanaf oktober 2021

Just Eat Takeaway vanaf oktober 2021

Financiële media berichtten recent dat aandelenbeleggers geen trek hebben in het aandeel Just Eat TakeAway. Het dalende trendkanaal in de afgelopen 12 maanden bevestigt deze indruk. Interessant is de actuele koersnotering rond het bodemniveau van 20 juli dit jaar bij € 66,39. De ervaring leert dat neerwaarts gesneuvelde bodemniveaus naderhand als nieuwe weerstand een rol gaan vervullen. Dat suggereert nu spoedig terugkerende verkoopdruk, waarbij de onderkant van het dalende trendkanaal rond € 60 kan worden opgezocht. Op dat moment ontstaan er weer kansen richting de dalende weerstandlijn. Die kansen nemen echter toe zodra Just Eat TakeAway duidelijk boven de actuele weerstand weet te klimmen. Komende uren/dagen wordt het dus goed bij de les blijven.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart