Experts voorspellen een supercyclus voor grondstoffen. Koersgrafieken nuanceren de beeldvorming.

WisdomTree Broad Commodities ETF (AIGCP) op weekbasis vanaf begin 2020 (versus aandelen)

WisdomTree Broad Commodities ETF (AIGCP) op weekbasis vanaf begin 2020 (versus aandelen)

Vandaag werden beleggers geattendeerd op een zeer positieve verwachting bij zakenbank Goldman Sachs voor wat betreft de vooruitzichten in de beleggingscategorie grondstoffen. Beleggers die deze visie delen kunnen hun heil zoeken in bijvoorbeeld de WisdomTree Broad Commodities tracker. De beursnotering (in euro’s) beweegt in het afgelopen jaar in een stijgend trendkanaal en breekt deze week uit boven de recente koerstoppen. De relatieve kracht van deze grondstoffentracker breekt ook uit ten opzichte van de koersprestaties van SPDR MSCI ACWI UCITS aandelentracker (symbool ACWE). Beleggers mogen luisteren naar wat grondstoffendeskundigen voorspellen. Beleggers mogen kijken of die voorspellingen ook in praktijk worden gebracht.

Lyxor Commodities Refinitiv/CoreCommodity CRB Ex-Energy TR UCITS ETF (CRN)

Lyxor Commodities Refinitiv/CoreCommodity CRB Ex-Energy TR UCITS ETF (CRN)

Kritisch ingestelde beleggers zullen mogelijk iets verder willen kijken dan de grondstoffenneus lang is. Immers, de component energie (lees: olie) heeft traditioneel een zware weging in de grondstoffensector. De Lyxor Commodities Refinitiv/Core Commodity CRB Ex-Energy TR UCITS ETF (CRN) toont de vraag- en aanbodkrachten, zonder de component energie. Daarentegen zijn aluminium, koper, goud, levende have, mais, sojabonen, katoen, suiker, cacao, koffie qua gewicht min of meer aan elkaar gelijk. De prijsstijging van de ‘CRN’-ETF is hard op weg om het marktgedrag van 2009 en 2010 te kopiëren. Indien er daadwerkelijk sprake is van een supercyclus in grondstoffen, dan moet een opwaartse uitbraak boven de koerstop van 2011 dit jaar zichtbaar worden. Gelet op de extreem hoge waardering in de relatieve sterkte index (RSI), is gedachteloos experts volgen niet zonder (koers)risico’s.

NETFLIX Inc. (NFLX) vanaf 2018

NETFLIX Inc. (NFLX) vanaf 2018

Het aandeel Netflix Inc. (NFLX) toonde in afgelopen jaren een duidelijk herkenbaar proces van opeenvolgende hogere bodems en hogere toppen. Tot halverwege november 2021 overtrof de vraag per saldo het aanbod. Begin december werd de reeks opeenvolgende hogere bodems afgebroken. Lagere toppen volgden en er werd zelfs een hoofdschoudertop gevormd. De trendomkeer werd begin deze maand een feit, als gevolg van de koersdaling onder de stijgende steunlijn van het stijgende trendkanaal. Deze trendbreuk registreerde een verandering van richting. In de afgelopen 24 uur werden de fundamentele argumenten bekend om de verkoopdruk te verklaren. De technische analyse heeft die luxe niet. Dat hoeft ook niet. Technische Analyse bood al voortschrijdend inzicht.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart