Vandaag gelezen in de media: ‘hoop voor kernenergie’. Dus ook hoop voor uranium aandelen?

CAMECO Corp. (CCJ) vanaf 2020

CAMECO Corp. (CCJ)…vanaf 2020

Het aandeel Cameco Corporation, genoteerd aan de New York Stock Exchange, is een bekend begrip onder beleggers in uranium. Klaarblijkelijk zijn investeerders in deze grondstof voor kernenergie vol vertrouwen, want de koersontwikkeling toont in de afgelopen twee jaar een proces van opeenvolgende hogere bodems. De meest recente bodem rond $ 20 viel samen met de meerjarige stijgende steunlijn. Dat biedt dus gunstige perspectieven voor trendvolgers. Extrapolatie van de positieve trend op basis van klassieke trendanalyse suggereert een koersstijging naar ca. $ 40. Bij een actuele beursnotering rond $ 26 duidt dit op ruim 50% koerspotentieel dit jaar.

ENERGY FUELS Inc. (UUUU) op maandbasis vanaf 2007 (semi-log schaal)

ENERGY FUELS Inc. (UUUU) op maandbasis vanaf 2007 (semi-log schaal)

Minder bekend dan Cameco, maar wellicht nog veelbelovender is de koersontwikkeling van Energy Fuel Inc. (UUUU). In maart 2020 vond de beurskoers een bodem bij $ 0,78 en nog geen twee jaar later blijkt de actuele notering boven $ 9,00 te liggen. In de afgelopen twee jaar zijn zowel de meerjarige dalende weerstandslijn als een meerjarige horizontale weerstandslijn gepasseerd. Daardoor duidt de technische analyse op een positieve meerjarige trendomslag. In 2010 wist de beurskoers een koersstijging te realiseren vanaf het huidige niveau naar een top begin 2011 bij $ 80,15. Zodra de $ 12,00 grens wordt gepasseerd, komen er nucleair bullish krachten vrij die honderden procenten koersstijging kunnen opleveren.

iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG) op maandbasis

iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG) op maandbasis

De belangstelling voor beleggingen in schone energie zit na enkele klimatologische rampen duidelijk in de lift. Aandelen trackers, zoals iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG), bieden beleggers de mogelijkheid om in te spelen op de positieve verwachtingen. In de afgelopen twee jaar is de weg omhoog weer duidelijk ingezet, maar in 2021 was er sprake van een stevige terugval. Een daling naar € 8,00 behoort in 2022 op basis van een ‘bear flag’-patroon duidelijk tot de koersrisico’s. Beleggers in schone energie kunnen beslissen om in individuele aandelentitels te beleggen en/of te kiezen voor een bredere spreiding via aandelen trackers met een belofte omtrent ‘duurzaam beleggen’.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart