Artikel laten voorlezen

Natuurlijk kijkt u naar de vangrails genoemd in de blog van 12 september jongstleden. Maar kijk ook even naar de trend in India!

LYXOR MSCI INDIA UCITS ETF (INR) vanaf medio augustus 2021

LYXOR MSCI INDIA UCITS ETF (INR) vanaf medio augustus 2021 | TA Loef

Een van de belangrijkste dingen die (aandelen)beleggers kunnen doen is in de eerste plaats grenzen stellen aan de acceptatie van koersverliezen. Het is niet voor niets dat eergisteren werd gewaarschuwd voor een uitdagende beleggingsperiode in de Nasdaq-index en een vangrail voor behoud van optimisme werd aanbevolen. Eigenlijk geldt dat ook voor LYXOR MSCI INDIA UCITS ETF (ISIN CODE FR0010361683). Deze regionale aandelentracker met een notering in Parijs volgt de categorie aandelen in India. Als er al een vangrail geplaatst moet worden, dan is dat bij ca. € 24,50 dus onder de gepasseerde weerstandszone. De beurskoers van de INR-ETF heeft al op 29 augustus jongstleden de klassieke terugtest van de weerstand voltooid en is nu noordwaarts vertrokken. Een daling onder de weerstandsgrens zou immers duiden op een mislukte uitbraak. Daar ziet het bij deze aandelentracker gelukkig niet naar uit, maar je weet nooit helemaal zeker.

NETFLIX Inc. (NFLX) op maandbasis vanaf medio 2002 (grafiek log-schaal)

NETFLIX Inc. (NFLX) op maandbasis vanaf medio 2002 (grafiek log-schaal) | TA Loef

Wall Street kreeg gisteren rake koersklappen te incasseren. De Nasdaq-100 index kreeg de zwaarste koerstikken te verwerken, maar vond bij een intraday dieptepunt op 12.004,42 het laagste niveau van de handelsdag. Het aandeel Netflix Inc. (NFLX) is na een dieptepunt op 12 mei dit jaar bij $ 162,71 opgeveerd na een test van de onderzijde van haar meerjarige stijgende trendkanaal. Voor hen die de afloop van 2022 in aandelen positief tegemoet zien, zou het aandeel Netflix Inc. wellicht kansen bieden. Een probleem doet zich voor bij $ 250 waar een oude steunzone heeft geleid tot winstnemingen. In de afgelopen weken lijkt $ 220 een ondergrens voor traders. Een daling onder $ 215 zou deze actieve groep handelaren dwingen om die vangrail rond $ 160 in het oog te houden.

AKZO NOBEL vanaf juli 2021

AKZO NOBEL vanaf juli 2021 | TA Loef

De slogan ‘Beleggen met een voorsprong’ is mogelijk, maar dan moeten beleggers niet in vallende messen grijpen. Dat was op technische analyse d.d. 28 september 2021 de conclusie ten aanzien van een drietal aandelen, zijnde Just Eat Takeaway (bij € 63,61), Zoom Video Communications (bij $ 264,70) en het aandeel AKZO NOBEL (bij € 93,76). Punt van aandacht nu is de beurskoers van AKZO NOBEL. Zodra een horizontale steunlijn afkomstig van een vorige correctiebodem neerwaarts wordt doorbroken, komen ook die ‘buy the dip’-aanhangers in de rode cijfers. De druk om te verkopen om zich te ontdoen van de emotionele pijn bij koersverliezen zal dan immers weer toenemen en leidt tot nieuwe impulsverkopen die een ‘vallend mes’ in de koersbeweging tot gevolg hebben. Wie wil beleggen met een voorsprong houdt dus goed die horizontale vangrail in het oog.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart