Artikel laten voorlezen

Op 31 oktober is het weer tijd voor het Halloweenfeest. Aandelenmarkten tonen zich griezelig onrustig.

CBOE VOLATILITY INDEX (VIX) op uurbasis vanaf eind juli 2022 t/m hedenmiddag

CBOE Volatility Index (VIX

Het is niet de bedoeling om u bang te maken in aanloop naar het Halloweenfeest, in Nederland en België ook wel bekend als allerheiligenavond. Het bekendste symbool van dit feest is de uitgeholde pompoen met een griezelgezicht. In de financiële markten is in de afgelopen maanden een angstaanjagend trend zichtbaar in de CBOE Volatility Index (VIX). De barometer toont de mate van verwachte onrust of opluchting met betrekking tot de vooruitzichten van de aandelenmarkt in Wall Street.

Sinds medio augustus tekent zich in de grafiek op uur-basis een proces af van hogere bodems af en toe onderbroken door momenten van ontspanning. Zolang er hogere bodems tot stand komen is er klaarblijkelijk reden voor marktpartijen om zich zorgen te maken, ondanks de dubbele top die op terugkerende rust lijkt te duiden.

JUST EAT TAKEAWAY vanaf oktober 2021

Koers Just Eat Takeaways

Het aandeel Just Eat Takeaway komt regelmatig in het financiële nieuws vanwege de hoge mate van beweeglijkheid op dagbasis. De dagwinsten van soms vele procenten verleidt menig actieve belegger om ook een graantje mee te pikken van de positieve resultaten. De herstelbeweging deze week van € 12,70 naar € 15,97 in de afgelopen twee handelsdagen hebben 25% koersresultaat opgeleverd. Dat is snel verdiend. Maar wie iets verder kijkt dan de dagkaart ziet per saldo in de afgelopen 12 maanden een dalende trend, waarbij deze week een dalende weerstandlijn opnieuw wordt getest. Tot nu toe bleken zulke testbewegingen aanleiding tot terugkerende verkoopdruk. Extrapolatie van de dalende trend doet de technische analyse nu wederom griezelen bij het idee van een mogelijke halvering van de beurskoers.

HELLOFRESH in 2022 op dagbasis

dagbasis HelloFresh

Het internationaal opererende HelloFresh bezorgt maaltijdboxen aan huis. De vooruitzichten voor de koersontwikkeling van HelloFresh vallen niet altijd in de smaak. Een manier om de voorkeur van de beleggers in dit aandeel te controleren is de focus op de wisselwerking tussen de koersbodems en koerstoppen. Hier liggen immers de draaipunten tussen vraag en aanbod. En hier liggen dus ook de emotionele gevoeligheden. Wordt een draaipunt gemist, dan is de markt gefocust op een eerstvolgende gelegenheid om bij het terugtesten van de bewuste koersniveaus alsnog tot actie over te gaan. Oude steun wordt daardoor nieuwe weerstand in een dalende trend en vice versa in een stijgende trend. Op dit moment lijkt terugkerende verkoopdruk in technische zin het meest waarschijnlijk.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart