Beleggen in de winnaars op de beurs. Wie wil dat niet? Drie aandelen eisen vandaag de aandacht op.

IMCD op dagbasis in 2021 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

IMCD op dagbasis in 2021 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Gisteren werd o.a. de technische conditie in het aandeel ASM International getoond en toegelicht. In het universum van 25 AEX-aandelen boekt ASMI tot nu toe de sterkste opwaartse trend. Het aandeel IMCD staat momenteel op de tweede plaats dit jaar met een koersresultaat ruim boven 83%. De beurskoers van IMCD sloot gisteren op de hoogste stand ooit. Het is een teken van kracht. Natuurlijk ontstaat er vroeg of laat hoogtevrees. Zulke emoties laten zich via trendlijnen soms aanmoedigen. Denk hierbij aan het bereiken van de bovenkant van het stijgende trendkanaal. Winstnemingen zijn dan te verwachten. Kopen op zwakte is dan een raadzame benadering. Vooral als blijkt de relatieve kracht van de stijging ten opzichte van de AEX-index nog geen verzwakking laat zien.

WDP-SICAFI in 2021 + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index

WDP-SICAFI in 2021 + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index

Kopen op momenten van zwakte is een aan te bevelen tactiek om een ‘long only’-strategie in te vullen. Dat wil zeggen, om optimaal te profiteren van stijgende trends bieden koersdalingen nabij stijgende steunlijnen ideale instapkansen. In de trendmatige ontwikkeling van het aandeel WDP-SICAFI blijkt dit moment zich begin oktober te hebben voorgedaan. Spijtoptanten of trendvolgers signaleren na opwaartse uitbraken boven vorige koerstoppen een bevestiging van de stijgende trend. Dat is een koopargument. Vooral wanneer de afspraak wordt gemaakt om de koersrisico’s beperkt te houden. Een daling onder € 38,50 zou bij een actuele notering rond € 39,80 een risicogrens kunnen zijn. Het risico zal dan € 1,30 bedragen, terwijl er kansen bestaan richting € 42,00 tot € 43,00.

ARCADIS vanaf 2020 op dagbasis + relatieve sterkte index (RSI)

ARCADIS vanaf 2020 op dagbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Het aandeel Arcadis beweegt sinds mei 2020 in een stijgende trend. De koersgrafiek toont een proces van hogere bodems en hogere toppen. Vorige week nog werd een hoogste koersniveau bereikt bij € 47,82 nadat de koerstop van september op € 45,48 was gepasseerd. Vandaag is er sprake van een stevige koersdaling (openingskoers € 42,00), waarbij een stijgende steunlijn wordt doorbroken. De recente rally naar de top deze maand blijkt volgens de relatieve sterkte index momentum te verliezen. Dat kan duiden op een trendwijziging. Dit laatste kan worden vermeden door koopjesjagers die vandaag of morgen hun slag slaan. Als die koopjesjagers wegblijven, dan zullen lagere slotkoersen onder de openingskoersen in de komende dagen hier uiting aan geven.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart