Artikel laten voorlezen

Porsche Automobil Holding SE is grootaandeelhouder van Volkswagen AG. Volkswagen bereidt nu een beursgang van Porsche voor.

Porsche Automobil Holding SE vanaf januari 2021

Porsche Automobil Holding SE vanaf januari 2021 | TA Loef

Volkswagen wil Porsche naar de beurs brengen voor 76,50 tot 82,50 euro per aandeel. Het beursgenoteerde Porsche Automobil Holding SE lijkt op deze wijze ruim 9 miljard euro te kunnen bijschrijven. Zoiets moet de beurskoers van Porsche Automobil Holding wel goed doen. De koersgrafiek van deze beursgenoteerde grootaandeelhouder van Volkswagen toonde in de afgelopen 12 maanden een dalende wig. Dat betekent dat de dalende steun- en weerstandslijnen convergeren. Volgens het patronenboek van de technische analyse is deze koersformatie positief van aard. Meestal volgt na een opwaartse uitbraak en terugtest van de dalende weerstandslijn een koersstijging helemaal terug naar de top van de wigformatie. Het koersdoel van Porsche Automobil Holding zou daarom duiden op ca. € 95 per aandeel.

Dow Jones Stoxx 600 Europe Automobil & Parts index + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600

Dow Jones Stoxx 600 Europe Automobil & Parts index + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600  | TA Loef

Terwijl zich boven de Duitse economie donkere wolken samenpakken en daardoor ook de Europese economie zich moet voorbereiden op een negatieve weerslag, lijkt de Europese automobielsector zich geen zorgen te maken. De Europese auto-industrie heeft dit jaar een dubbele bodem geproduceerd in de aanverwante koersgrafiek en toont tekenen van relatieve kracht. Dat wil zeggen, de recente koersprestaties verbeteren ten opzichte van het algemene Europese aandelensentiment (lees Dow Jones Stoxx 600 Europe index, symbool SXXP). Technische en fundamentele analyses lopen niet altijd synchroon, terwijl beurskoersen de reputatie hebben op toekomstig economisch (bedrijfs)nieuws te anticiperen. Koerscorrecties in de nabije toekomst zouden daarom wellicht mooie instapkansen bieden. Hoe dan ook, de afwaardering in de afgelopen 12 maanden in de Europese auto-aandelen biedt aantrekkelijker opwaartse kansen voor hen die zich als ras-opportunist beschouwen.

FORD MOTOR & Co. (F) vanaf september 2019

FORD MOTOR & Co. (F) vanaf september 2019 | TA Loef

Het aandeel Ford Motor & Co. (F) toont momenteel de kenmerken van een mega-hoofdschoudertop in ontwikkeling. Door de koersdaling deze week (ca. 7%) lijkt een rechterschouder te duiden op een bevestiging van een meerjarige trendomkeer. Immers, in april is een stijgende steunlijn gesneuveld nadat zich een klassieke ‘blow off’-beweging eind 2021 / begin 2022 heeft voorgedaan. Naarmate beurskoersen steeds steiler stijgen, des te groter de kans op een steile aftocht. De trendbreuk en de lagere top vorige maand in het aandeel Ford Motor & Co. (F) zijn een slecht voorteken voor de Amerikaanse automobielindustrie en daarmee voor de Amerikaanse economie en wereldeconomie. Verwacht in de nabije toekomst een hertest van het dieptepunt begin juli rond $ 11.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart