Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Actief beleggen of speculeren in Duitse automobielaandelen vraagt om een scherpe blik op de koersontwikkelingen.

Volkswagen AG VZ vanaf 2017

Volkswagen AG VZ vanaf 2017

“Beleggers moeten wel scherp blijven.” Deze waarschuwing werd op 6 april dit jaar vermeld in een technische blog over de Duitse autobouwers Porsche en Volkswagen. De beurskoers van het aandeel Volkswagen AG VZ trok na een enorme sprint de aandacht van menig belegger en automobielfanaat. De forse rally leidde echter tot een overwaardering nabij een weerstandzone uit 2015. De technische analyse luidde dan ook dat winstnemingen konden worden uitgelokt. Die uitlokking geschiedde een dag later en heeft de beurskoers omlaag geduwd naar een langetermijn weerstandzone en een stijgende steunlijn. Beleggers zijn waarschijnlijk nu scherp aan het kijken naar een instapmoment.

Porsche Automobil Holding SA in de afgelopen 12 maanden

Porsche Automobil Holding SA in de afgelopen 12 maanden

De explosieve stijging in het eerste kwartaal van dit jaar in de beurskoers van Porsche Automobil Holding SA. De denkrichting bij € 96 prikkelde het opportunistische idee omtrent een doorgaande rally naar € 160. De grafiek toont echter een andere uitkomst. Bij ca. € 100 werd het stuur omgedraaid en namen de aandelenbeleggers gas terug. Vlak boven € 80 is nu twee keer een bodem in de beursnotering gezet. De trend in de afgelopen maanden is echter nog steeds negatief. Een stijgende steunlijn toont in de afgelopen 12 maanden nog kansen op koersherstel. De speelruimte in de beurskoers wordt tussen de langetermijn stijgende steunlijn en kortetermijn dalende weerstand beperkt. Er moet dus een koersuitbraak volgen. Ook hier geldt dat beleggers nu heel scherp kijken naar de richting van een spoedige koersuitbraak.

Hang Seng Index op maandbasis vanaf september 2001

Hang Seng Index op maandbasis vanaf september 2001

De koersontwikkeling van de Hang Seng Index (HSI) in Hong Kong vraagt onder langetermijn beleggers in de komende tijd om een scherpe monitoring. De meerjarige trend is positief, maar sinds 2007 is het nog niet gelukt om de opgaande ambities uit te bouwen. Sinds de mislukte uitbraakpoging begin 2018 haken de investeerders klaarblijkelijk af, want lagere toppen in 2019 en begin dit jaar duidt op haast onder de verkopers. In de afgelopen maanden staat de HSI sterk onder druk. Optimisten wachten nu eerst op een positieve maandcandle alvorens zich in de aandelenmarkt in Hong Kong te wagen.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart