Het aandeel Steinhoff is sinds eind vorige maand in waarde verdubbeld. Een winstpakker dus?

Steinhoff International holding NV vanaf eind 2020 + relatieve sterkte index (RSI)

Steinhoff International holding NV vanaf eind 2020 + relatieve sterkte index (RSI)

Een jaar geleden noteerde de beurskoers van Steinhoff vlak voor kerst slechts € 0,0538. De beurskoers noteerde in 2016 de hoogste waardering bij € 6,1610. Vier jaar geleden kwam boekhoudfraude aan het licht. De beurskoers raakte in een vrije val en is sindsdien speelbal van speculaties. Bij de opmaak van deze blog wordt de koerstop van 3 september dit jaar (= € 0,2340) getest. De opwaartse uitbraakkansen worden op basis van de hoge waardering in de relatieve sterkte index (RSI) niet hoog beoordeeld. Winstnemingen bij weerstandniveaus is niet ongebruikelijk. Een eerste zichtbare bevestiging in de koersgrafiek voor dit scenario komt bij een slotkoers onder een openingskoers onder de top van september dit jaar.

ASM International in 2021 + koersresultaten ASML, BESI en AEX

ASM International in 2021 + koersresultaten ASML, BESI en AEX

ASM International is in de AEX-index zo vlak voor kerst het best presterende beursgenoteerde technologiebedrijf in de Nederlandse aandelenmarkt en zelfs in de Europese DJ Stoxx 600 index. De vraag voor 2022 is wellicht of deze mooie koersprestaties kunnen worden voortgezet. Charttechnisch zijn de vooruitzichten nog steeds gunstig. Deze week lijkt er een einde te zijn gekomen aan een reeks van vier verliesgevende handelsweken na een test van de stijgende steunlijn. Extrapolatie van het stijgende trendkanaal zou over 12 maanden de weerstandlijn nabij € 630 doen doortrekken. Reken maar uit wat dat procentueel voor de beurskoers zou kunnen betekenen.

CAC-40 index in 2021

CAC-40 index in 2021

De koersontwikkelingen in de AEX-index dit jaar en de Franse CAC-40 ontlopen elkaar niet zoveel. Belangrijkste technisch feit is de herinnering aan de hoogste notering uit 2000 bij een indexstand op 6.944,77. De CAC-40 slingert in de afgelopen weken rondom deze weerstand, maar wel binnen een stijgend trendkanaal. Dat suggereert opwaartse uitbraakkansen. Een dalende weerstandlijn lang de recente lagere toppen wordt nu opwaarts gepasseerd. Vergelijkbare situaties deden zich voor op 23 juli en 14 oktober dit jaar. In beide situaties bleek dit de start van een nieuwe rallyfase. Kortom, boven de 7.000-puntengrens is sprake van opwaarts koerspotentieel en dus nieuwe kansen op een eindejaarsrally.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart