Voor beleggers met een langetermijnhorizon zijn twee aspecten van belang: richting en relatieve sterkte.

Archer Daniels Midland Company (ADM) vanaf 1980

Archer Daniels Midland Company (ADM) vanaf 1980 | LYNX Beleggen

Deze week verscheen er een bericht over actieve fondsmanagers. Een website voor de doelgroep ‘investment officers’ schreef “Actieve fondsbeheerders maken cruciale fouten”. Vandaag verscheen elders een headline: “Zelfs de beste ideeën zijn niet perfect”. Actieve fondsmanagers blijken in meerderheid niet in staat om hun benchmark te verslaan. Misschien moet deze doelgroep wat vaker naar grafieken en relatieve sterkte kijken. De koersgrafiek van Archer Daniels Midland (ADM) bevindt zich in een lange termijn opgaande trend en is na jaren van ondermaatse prestaties ten opzichte van de S&P 500 index nu weer naar ‘outperformance’ gedraaid. De oproep in deze: bestudeer de feiten!

The Mosaic Company (MOS) vanaf eind 2004 op maandbasis

The Mosaic Company (MOS) vanaf eind 2004 op maandbasis | LYNX

Beleggers met een lange termijn beleggingshorizon doen er voor hun ‘buy & hold’-tactiek toch verstandig aan om actiever te kijken naar de meerjarige trends. Eenmaal per maand is al voldoende.

De koersontwikkeling van het aandeel ‘The Mosaic Company’ (MOS) heeft langetermijnbeleggers lang op de proef gesteld, zo blijkt uit de maandgrafiek vanaf eind 2004. Begin 2021 is het technische beeld positief gewijzigd als gevolg van de opwaartse koersuitbraak boven een meerjarige dalende trendlijn. De relatieve prestaties (zie roze RS-lijn) zijn in de afgelopen twee jaar voortdurend sterker dan de S&P 500 index. Het eerste koersdoel is de koerstop uit 2011 bij ca. $ 89. Dat biedt uitzicht op een mooi vruchtbaar koerspotentieel vanaf het huidige waarderingsniveau rond $ 64.

Kimberly Clark (KMB) vanaf april 2002

Kimberly Clark (KMB) vanaf april 2002 | LYNX Beleggen

De meerjarige koersontwikkeling van het Amerikaanse aandeel Kimberly Clark toont deze maand een krachtige herstelbeweging in reactie op de drie negatieve handelsmaanden op rij in het eerste kwartaal van dit jaar. Het koersherstel is begin deze maand ingezet vanaf de onderkant van een meerjarig stijgend trendkanaal. In 2021 werden koerstoppen gevormd rond $ 141. Het bedrijf behoort tot de defensievere sectoren, hetgeen onder de huidige marktomstandigheden als een relatief veilige beleggingscategorie wordt beschouwd. Een opwaartse uitbraak boven de horizontale weerstand kan misschien wat geduld vergen, maar boven de top van dit jaar (> $ 145,79) ontstaat er ruimte voor een nieuwe opwaartse impuls naar $ 176. Er kan dus ca. $ 20 worden verdiend bij een risico-acceptatie van ca. $ 5 per aandeel. Deze gunstige rendement-/risicoratio kan actieve beleggers over de streep trekken.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart