Artikel laten voorlezen

Het maken van de juiste aandelenkeuze op het juiste tijdstip en timing van verkoopmomenten blijft erg lastig.

Automatic Data Processing Inc. (ADP) op weekbasis vanaf 2020


Het Amerikaanse Automatic Data Processing Inc. (ADP) trekt deze week de aandacht als gevolg van een opwaartse uitbraakpoging bij $ 255 boven de koerstop van december 2021 (= $ 248,96). Het passeren van het vorige piekniveau illustreert immers gebrek aan verkoopdruk en/of juist meer hebzucht aan de koopkant.  Het meerjarige stijgende trendkanaal blijkt in de koersontwikkeling van ADP intact. Een simpele technische vuistregel beweert ‘The Trend is Your Friend’. Extrapolatie van de stijgende trend biedt stijgingspotentieel naar ca. $ 275 (ofwel bijna 10% winstpotentieel). Koersrisico’s blijven uiteraard aanwezig. Van een gunstige winst/verliesratio zou minimaal sprake moeten zijn van een  verhouding 3:1. Anders gezegd, haussiers hanteren ca. 3% onder de huidige koers (= $ 252) een stop loss-niveau aan bij ca. $ 244 (want anders dreigt een mislukte uitbraakpoging).

Goldman Sachs Group Inc. (GS) vanaf 2017 op weekbasis

Het aandeel Goldman Sachs Group Inc. (GS) is in de afgelopen weken sterk opgeveerd en heeft rond $ 350 ca. de helft van de koersdaling van de afgelopen 12 maanden ingelopen. Interessant is het bodemniveau rond $ 280. Dit koersniveau bevindt zich op ca. de helft van de stijgingsfase vanaf de bodem in maart 2020 (nabij $ 130) en top vorig jaar (nabij $ 426). In juni en juli dit jaar werden bodems gevormd bij ca. $ 278. De Fibonacci-ratio 23,6% bevindt zich nabij $ 356, hetgeen deze week werd getest. Het komt regelmatig voor dat draaipunten tot stand komen bij de Fibonacci-ratio’s 23,6%, 38,2%, 50% en 61,8% (zie grafiek). Een reden om bij een terugval rond $ 313 een correctie-bodem te verwachten.

Bed Bath and Beyond (BBBY) vanaf 2021

Het aandeel Bed Bath and Beyond (BBBY) is een berucht tradingaandeel. De drang om bij de opening van de handelsdag posities in te nemen (of te sluiten) is regelmatig zo groot dat dit leidt tot gaten in de koersgrafiek. Deze koersgaten (‘gaps’) worden meestal na enige tijd weer opgevuld met koersnoteringen. Dat is nuttig om in het achterhoofd te houden ingeval de koersbewegingen de neiging activeert om te snel te kopen of verkopen bij sterke bewegingen die koersgaten achterlaten. Met een beetje geduld komt er nieuwe kans voorbij om alsnog in het ‘gap’-gebied posities te openen of te sluiten. De beurskoers van Bed Bath and Beyond noteert nu rond $ 11, maar moet feitelijk weer terug naar $ 8,29 om het laatste gat op te vullen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart