Artikel laten voorlezen

Wall Street deed een stap terug na de alom verwachte renteverhoging. Is ‘buy the dip’ een goede tactiek?

JPMorgan Chase (JPM) vanaf januari + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrial Average (DJIA)

JPMorgan Chase (JPM) vanaf januari + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrial Average (DJIA) | TA Loef

Vanuit een klassieke trendvolgende invalshoek trekt de koersontwikkeling van JPMorgan Chase recent in de afgelopen maand in positieve zin de aandacht. Het betreft hier het proces van opeenvolgende lagere toppen dat via een dalend waaierpatroon door zgn. ‘fan’lijnen wordt geïllustreerd. De opwaartse uitbraak boven de meest recente dalende weerstandslijn vorige maand geldt als de bevestiging van het opdrogen van de verkoopdruk. De uitbraak blijkt ook ten opzichte van de herstelbeweging in de Dow Jones Industrial Average (DJIA) bovengemiddeld sterk. De relatieve sterktelijn (JPM/DJIA) wijst nu op outperformance. Momenten van zwakte leveren bij momenten van zwakte in de komende tijd waarschijnlijk hogere bodems op.

INTUITIVE SURGICAL (ISRG) vanaf januari

INTUITIVE SURGICAL (ISRG) vanaf januari  | TA Loef

Het aandeel Intuitive Surgical (ISRG) is erin geslaagd om in de afgelopen maand boven de dalende weerstandslijn uit te breken. Deze positieve verandering in de richting van de trend volgt na een succesvolle test in de afgelopen twee maanden van het dieptepunt in juni dit jaar rond $ 190. Op dit moment acteert de koerstop van begin augustus jl. bij $ 245 als nieuwe weerstand. De bandbreedte tussen horizontale steun en weerstand bedraagt dus ca. $ 55. Mocht de beurskoers boven $ 245 uitstijgen, dan zou er dus een koersdoel worden becijferd van $ 245 + $ 55 = $ 300.

S&P 500 index in 2022

S&P 500 index in 2022 | TA Loef

De S&P 500 index is in aanloop naar het rentebesluit van het Amerikaanse stelsel van centrale banken gestegen in de hoop dat de grootste rentestappen dan voorbij zijn. De president van de Federal Reserve heeft deze hoop de kop ingedrukt, waardoor winstnemingen de S&P 500 index weer omlaag drukten. Het koerspatroon in de afgelopen weken lijkt veel op dat van medio mei t/m juni dit jaar. De recente koerstop is ook tot stand gekomen na een test van een vorig bodemniveau. Of de S&P 500 index spoedig nieuwe dieptepunten opzoekt is een speculatieve gedachte op basis van de patroonherkenning. Maar mocht de S&P 500 index boven de 3.900-puntengrens uitbreken, dan wordt de dalende weerstandslijn het eerstvolgende koersdoel.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart