Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Laag kopen en hoog verkopen is mogelijk onder bepaalde voorwaarden, maar garanties op succes zijn er natuurlijk niet.

Dow Jones Industrial Average op uurbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Dow Jones Industrial Average op uurbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Aandelenbeleggers op Wall Street zijn bekend met allerlei statistische feitjes, waaronder de zwakke koersprestaties in de maand september. Een week geleden werd dit fenomeen opnieuw actueel, waarbij een test van de julibodem in de Dow Jones industrial Average bij 33.800 snel in zicht kwam, bij een indexstand op 34.067.  Een positieve uurcandle bij een RSI onder de 30 zou ‘buy the dip’-traders nieuwe kansen bieden. Circa vijf uur later sloot de Dow Jones Index onder de. 33.800-puntengrens bij 33.667,88. De RSI noteerde onder 17. In het daaropvolgende handelsuur herstelde de Dow Jones index boven 33.800 en steeg de RSI boven 30. De ‘buy the dip’-traders zien nu op uurbasis een RSI-waardering boven 70, waardoor nu ‘sell the rally’ van toepassing wordt.

FEDEX (FDX) op weekbasis + relatieve sterkte index (RSI)

FEDEX (FDX) op weekbasis + relatieve sterkte index (RSI)Het aandeel Fedex (FDX) leverde vorige week ruim 11% in. Deze forse koersdaling bleek de grootste correctie in een handelsweek sinds vorig jaar februari/maart bij de uitbraak van de coronapaniek. De relatieve sterkte index (RSI) op weekbasis daalde echter onder de RSI-bodem van 13 maart 2020. Die ‘oversold’-ratio bleek achteraf een ‘buy the dip’-kans zoals ook bij de daling van de RSI onder 30 in december 2018 tijdens de kerstcrash. De beurskoers van Fedex moet nu boven de bodem van januari dit jaar herstellen. Een stijging boven deze mogelijke nieuwe weerstand bij $ 235 zou een bevestiging leveren van de opportunistische ‘market timers’ onder ons. Een positief weekslot zou al hoopgevend zijn.

ALIBABA GROUP (BABA) op weekbasis + relatieve sterkte index (RSI)

FEDEX (FDX) op weekbasis + relatieve sterkte index (RSI)Op 7 januari dit jaar werd een waarschuwing aan alibaba vermeld op basis van de koersgrafiek. Het koersverloop nadien bevestigt door toedoen van de meerjarige trendbreuk de snel verslechterende technische condities. De grote vraag is uiteraard waar het koersdrama eindigt. De relatieve sterkte index (RSI) op weekbasis noteert momenteel onder 30 en er is nog geen zichtbare verbetering in de weekdata zichtbaar. Maar RSI-waarderingen in het verleden onder 30 bood ‘market timers’ een prima excuus om kooplimieten te hanteren. Tussen $ 135 en $ 130 werd eind 2018 een dubbele bodem gevormd. Deze koerszone nodigt tegendraadse beleggers uit om na te denken over de relatief aantrekkelijke koopkansen die in de nabije toekomst zich waarschijnlijk presenteren.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart