De Europese telecomsector probeert recent weer aansluiting te krijgen bij de brede marktontwikkelingen.

Vodafone Group (VOD)

Vodafone Group (VOD)

Vandaag maakte het Britse telecomconcern Vodafone Group een stijging van de winstcijfers bekend en werden de prognoses voor de jaarwinst naar boven bijgesteld. Na een maandenlange dalingsfase in de beurskoers wordt het positieve bericht direct aangegrepen door koopjesjagers. In technische zin is de opwaartse uitbraak boven de dalende trendlijn en het koersgat tussen de laagste notering vandaag en hoogste notering gisteren een duidelijke aanwijzing voor een verandering van richting. De koerstoppen in augustus rond Gbp 123 geldt nu als eerste koersniveau om contact mee te zoeken. Een terugval is mogelijk, maar zou beperkt moeten blijven boven Gbp 112. Maar door de ‘gap up’ heeft een doorzettend koersherstel een hogere waarschijnlijkheid.

LYXOR Stoxx Europe 600 Telecommunications UCITS ETF (TELE) + relatieve sterkte vs DJ Stoxx 600

LYXOR Stoxx Europe 600 Telecommunications UCITS ETF (TELE) + relatieve sterkte vs DJ Stoxx 600

Het is welbekend dat de telecomsector een bedrijfstak is waarin de concurrentiedruk tot in extreme mate voelbaar is. De koersprestaties van de Europese telecomaandelen blijven gemiddeld achter bij de koersresultaten in bijvoorbeeld de breed samengestelde Europese DJ Stoxx 600 index. De (roze) relatieve sterktelijn bereikte begin deze maand nog een meerjarig dieptepunt. Met andere woorden, de koersstijging in de LYXOR Stoxx Europe 600 Telecommunications ETF (TELE) mag interessant ogen na de succesvolle terugtest van de stijgende steunlijn, maar aandelenbelangen in andere (Europese) sectoren zijn waarschijnlijk de betere optie.

Kon. KPN vanaf november 2019

Kon. KPN vanaf november 2019

Het aandeel Kon. KPN toont sinds de top in maart dit jaar gaandeweg een proces van lagere toppen. Dat betekent dat de vraag onvoldoende sterk is om het bovenliggende aanbod te overtreffen. Het betekent ook dat speculatieve vraag nabij de bodemniveaus van de afgelopen maanden de winstmarge steeds kleiner ziet worden als gevolg van de dalende weerstandslijn langs de toppen van dit jaar. Trendvolgers kunnen kiezen uit een ‘buy the dip’-tactiek en/of ‘sell the rally’-benadering. De grafiek van Kon. KPN beperkt op dit moment de overtuiging om dezelfde beweging als in het aandeel Vodafone Group vandaag in de nabije toekomst te verwachten. De conclusie is dan ook om op zoek te gaan naar beleggingstitels die u als ‘trendwatcher’ echt aanspreken.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart