Elon Musk beslist wat te doen met Tesla-aandelen. Beleggers beslissen op basis van indicatoren.

TESLA Inc. (TSLA) op dagbasis + Parabolic Stop & Reverse (SAR) en MACD-histogram

TESLA Inc. (TSLA) op dagbasis + Parabolic Stop & Reverse (SAR) en MACD-histogram

Het voorpaginanieuws voor beleggers gaat in de afgelopen 24 uur over wat Elon Musk moet doen met zijn aandelen Tesla. Musk zou zijn beslissing laten afhangen van wat zijn twittervolgers hem adviseren. Zulke berichtgeving staat vrijwel garant voor te verwachten verkoopdruk. Een techniek om kansen en risico’s te duiden biedt de technische indicator Parabolic Stop & Reverse. Dit een dynamische lijn, waarboven de beurskoers een ‘houden’-tactiek aanmoedigt, maar bij een neerwaartse kruising feitelijk aanmoedigt tot winstnemen. Een andere indicator is de Moving Average Convergence Divergence (MACD) die nu zichtbaar verzwakt. Onder de SAR-lijn (= recente hoogste beursnotering) domineren nu de dalingrisico’s.

AMC Entertainment Holdings Inc. (AMC)

AMC Entertainment Holdings Inc. (AMC)

Het ‘MEME’-aandeel AMC Entertainment Holdings Inc. is na de stormachtige koersexplosie eind mei dit jaar ruimschoots gehalveerd (van $ 72,62 naar $ 28,91) en speelbal van schare speculanten. De koers slingert tientallen procenten op en neer en is dus een gewild gokobject. Het is dan ook lastig, zo niet onmogelijk, om een goede voorspelling af te geven voor de toekomstige richting. De trendlijnen langs toppen en langs bodems sinds de piek in juni zijn indicatief voor de denkrichting in de markt na een uitbraak. Die uitbraak lijkt in de afgelopen dagen positief. Om de koersrisico’s te beheersen kan de speculant met zichzelf een afspraak maken. De beurskoers mag niet meer onder $ 39,11 sluiten (= meest recente hogere dieptepunt op 4 november jl. in de grafiek op dagbasis). Immers, nadien domineert de vraag in de afgelopen twee handelsdagen.

RIOT Blockchain Inc. (RIOT) logaritmische schaal

RIOT Blockchain Inc. (RIOT) logaritmische schaal

De beurskoers van RIOT Blockchain Inc. (RIOT) heeft een imponerende stijgingsfase getoond van $ 0,65 in maart 2020 naar $ 79,50. De procentuele verandering komt het best tot uitdrukking via de hierboven getoonde koersgrafiek op logaritmische schaalverdeling. Een symmetrische driehoek symboliseert het gevecht tussen de optimisten en de pessimisten in dit aandeel. De opwaartse koersuitbraak deze maand geeft de optimisten nu het voordeel van de bekende twijfels die er heersen. Laten we vaststellen dat een terugval onder de dalende weerstandlijn ca. $ 10 per aandeel kost. Vanaf $ 40 is het opwaarts koerspotentieel bijna $ 40 per aandeel. Deze vergelijking kan de doorslag geven in de afweging tussen kansen en risico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart