Valt er nog iets zinnigs te zeggen over verantwoord speculeren in ‘gooi en smijt’-aandelen?

Bed Bath & Beyond (BBBY) vanaf mei 2021

Bed Bath & Beyond (BBBY) vanaf mei 2021 | LYNX Beleggen

Het aandeel Bed Bath & Beyond (BBBY) behoort tot het meer speculatieve domein in de Amerikaanse aandelenhandel. Ongeveer een jaar geleden verdubbelde het aandeel in een paar dagen tijd in waarde om vervolgens in luttele dagen weer te halveren. Het koersverloop in het vierde kwartaal vorig jaar overkwam een soortgelijke situatie. Zijn bewegingen van tientallen procenten voorspelbaar? De recente koersontwikkeling in Bed Bath & Beyond toonde vorige maand een succesvolle test van haar vorige bodemniveau in oktober. De beurskoers toont in de afgelopen dagen hogere bodems. Een stijging van $ 16,60 naar $ 23 is helemaal niet ondenkbaar.

Peloton Interactive Inc. (PTON) vanaf oktober 2019

Peloton Interactive Inc. (PTON) vanaf oktober 2019 | LYNX Beleggen

Het aandeel Peloton Interactive (PTON) testte eind vorige week intraday nog de handelsnoteringen van 20 januari en 28 januari jongstleden onder $ 24. Nabeurs werd bekend dat het aandeel wellicht een overnameprooi zou kunnen zijn bij twee verschillende marktpartijen. De beurskoers opende zojuist op $ 31,62. Bij de opmaak van deze blog valt de koers terug tot ca. $ 30, maar de fantasie onder speculanten is nog levendig. Vanuit een charttechnische invalshoek zou een daling naar het dieptepunt van maart 2020 (= $ 17,70) echter logischer zijn. Het omklappen van het hoofdschouderpatroon geldt in theorie als techniek om neerwaartse koersdoelen te becijferen. De chartist vermoedt dat de opleving een ‘dead cat bounce’ zal blijken.

SNAP Inc. (SNAP) op uurbasis vanaf oktober 2021

SNAP Inc. (SNAP) op uurbasis vanaf oktober 2021 | LYNX Beleggen

Het aandeel Snap Inc. (SNAP) geniet grote bekendheid dankzij haar product Snapchat. De beurskoers van Snap Inc. noteerde in september vorig jaar nog ruim $ 83 per aandeel, maar daarna raakte het aandeel in onmin. Vorige week donderdag daalde de beurskoers ca. $ 10 (van $ 34,25 naar $ 24,32). Gunstige vooruitzichten leidden afgelopen vrijdag tot een koerssprong tot intraday boven $ 40. Degenen die shortposities hadden zijn wellicht gedwongen om hun baisseposities noodgedwongen te sluiten. Degenen die speculeren op doorgaand herstel doen er verstandig aan om de laagste notering van afgelopen vrijdag (= $ 34,10) als risicogrens te hanteren in de hoop op koersstijgingen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart