Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

De maand oktober leent zich bij uitstek om plannen te maken voor een tripje in aandelen.

TripAdvisor (TRIP) op maandbasis vanaf eind 2011

TripAdvisor (TRIP) op maandbasis vanaf eind 2011

Het aan de Nasdaq genoteerde TripAdvisor (TRIP) geniet populariteit onder toeristen die hun beoordelingen en foto’s van steden en bezienswaardigheden delen op de aanverwante website. Het is interessant om in dit kader ook het koersgedrag in coronatijd te beoordelen. Waar gaan we heen? Waar kunnen we naartoe? Dat is ook een vraag die aandeelhouders in TripAdvisor zichzelf stellen. In de afgelopen zes maanden viel de beurskoers voortdurend terug. De grootste stijging deed zich voor in de statistisch beste zes beursmaanden (vanaf november 2020). Wie handig gebruikmaakt van seizoeneffecten herkent de noodzaak om tijdig een leuke trip te boeken. Het wordt weer tijd.

MERCK & Co. (MRK) op maandbasis vanaf 2017

MERCK & Co. (MRK) op maandbasis vanaf 2017

De maand oktober kent een flitsende start voor beleggers in het aandeel Merck & Co. (MRK). Deze Amerikaanse beursgenoteerde farmaciegigant sloot eind september nog op $ 75,11 onder de dalende weerstandslijn van een meerjarig diamantpatroon. Nieuws omtrent een nieuw experimenteel Covid-pilletje had onmiddellijk een positief effect op de beurskoers die nu ca. $ 84 noteert. Er is wel een technische disclaimer op het diamantpatroon van toepassing. Koersuitbraken nabij de punt van dit ruitpatroon blijken nogal eens verraderlijk. Daarom is een koersnotering onder $ 75 vanaf heden ontoelaatbaar.

Occidental Petroleum Corp. (OXY)

Occidental Petroleum Corp. (OXY)

U heeft het vast wel gezien op TV. De stijgende brandstofprijzen, waaronder gas en benzine, zijn momenteel spraakmakend nieuws. Het Amerikaanse Occidental Petroleum Corp. (OXY) blijkt de koersrally deze maand van nieuwe energie te voorzien. Voor actieve beleggers die zich willen indekken tegen stijgende brandstofkosten is een investering in dit olie-aandeel wellicht een optie. Niet zeker is echter of de beurskoers ‘OXY’ de horizontale weerstand tussen $ 32 en $ 33 weet te passeren. Als dat lukt komt er zomaar ca. $ 10 aan koerspotentieel vrij, hetgeen uitzicht biedt op ca. 30% koerswinst. Het is daarom van belang om per direct het proces van hogere bodems actief te monitoren. Zolang dit proces niet wordt verstoord, is er kans op een leuk tripje.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart