Beste aandelen voor 2023 volgens Justin Blekemolen

Door Justin Blekemolen


LVMH
ISIN: FR0000121014
|
Ticker: MC --- %

---
EUR
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
LVMH aandeel
Artikel laten voorlezen

Estimated reading time: 17 minutes

beste aandelen 2023 - aandelen tips 2023
Wat zijn de beste aandelen voor 2023? Beleggingsexpert Justin Blekemolen bespreekt potentieel goede aandelen voor het nieuwe beleggingsjaar.

Het is moeilijk om de beste aandelen voor 2023 te voorspellen, en het is al helemaal moeilijk om dat in het huidige beursklimaat te moeten doen.

Er zijn echter wel enkele algemene strategieën die beleggers kunnen gebruiken om goede beleggingsmogelijkheden te vinden.

In dit artikel bespreken we eerst enkele van de belangrijkste overwegingen waarmee beleggers rekening moeten houden bij het zoeken naar de beste aandelen voor 2023. Vervolgens delen we welke thema’s en sectoren interessant kunnen zijn en ter slot delen we 10 interessante aandelen. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.


Hoe selecteer je de beste aandelen 2023?

Uiteraard kunnen we hier gewoon een lijst delen van de beste aandelen, maar we bespreken ook waar u als belegger op moet letten voordat we de aandelentips geven. Op deze manier kunt u zelf ook op zoek gaan naar de beste aandelen voor 2023.

Zoek naar bedrijven met sterke financiën

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij de evaluatie van een aandeel is de financiële gezondheid van het bedrijf. Bedrijven met sterke financiën zijn doorgaans stabielere en minder risicovolle beleggingen. Enkele belangrijke indicatoren van financiële gezondheid zetten we hieronder op een rij.

Bedrijven met een sterk omzetgroei
Bedrijven die hun inkomsten laten groeien, hebben meer kans om op lange termijn succesvol te zijn. Zoek naar bedrijven met een geschiedenis van sterke omzetgroei en bedrijven met een duidelijk plan voor toekomstige groei.

Met een hoge winstgevendheid
Winstgevendheid is een maatstaf voor hoeveel winst een bedrijf maakt ten opzichte van zijn inkomsten. Bedrijven met een hoge winstgevendheid zijn over het algemeen aantrekkelijkere beleggingen, omdat zij in staat zijn een hoog rendement voor hun aandeelhouders te genereren. De winst bepaalt ook in meer of mindere mate de waardering van een aandeel en kan worden gebruikt om aandeelhouders te belonen in de vorm van dividend.

Bedrijven met een operationele hefboom
Operationele hefboomwerking staat bekend als de relatie tussen vaste kosten en variabele kosten die door een bedrijf worden gebruikt bij de productie van goederen. Dankzij een sterke operationele hefboomwerking slaagt een bedrijf erin de totale productiekosten te verlagen zodra het meer dan een bepaalde hoeveelheid heeft geproduceerd. Hierdoor zal de winst sneller stijgen dan de omzet. Als een bedrijf de omzet bijvoorbeeld met 10% laat stijgen, maar de winst stijgt vervolgens met 20% is dat enorm positief.

Lage schuldenlast
Hoge schuldniveaus kunnen een groot risico vormen voor beleggers. Bij stijgende rentes kunnen de kosten voor krediet fors toenemen, wat de winstgevendheid kan aantasten. Bedrijven met weinig schulden zijn over het algemeen financieel stabieler en minder risicovol.

Kijk naar de industrie en de sector

Het is ook belangrijk om na te gaan in welke bedrijfstak en sector een bedrijf actief is. Sommige industrieën en sectoren presteren doorgaans beter dan andere, afhankelijk van de economische omstandigheden en andere factoren. Momenteel vormen stijgende rentes, een hoge inflatie en een naderende economische recessie een reëel risico. Als u zich daar tegen wil wapenen kijk dan eens naar aandelen uit ondergenoemde sectoren.

Inflatie- en recessiebestendige beleggingen

Bedrijven die actief zijn in bijvoorbeeld de basisconsumptiegoederen zijn beter bestand tegen inflatie en een recessie. Dit zijn producten zoals, voedsel, dranken, verzorgingsproducten en huishoudelijke producten, die als essentieel worden beschouwd en waar ongeacht de economische omstandigheden veel vraag naar is. Bedrijven in deze sectoren hebben meestal stabiele en consistente winsten, waardoor ze een veilige investering zijn in tijden van economische onzekerheid.

Andere aandelen die als inflatie- en recessiebestendig worden beschouwd zijn nutsbedrijven. Deze bedrijven leveren essentiële diensten zoals water, elektriciteit en gas, en worden doorgaans gereguleerd door overheidsinstanties. Maar ook Real estate investment trusts (REIT’s) kunnen bescherming bieden tegen inflatie. REIT’s beleggen in vastgoed en genereren inkomsten via huurbetalingen. Huurprijzen bewegen doorgaans goed mee met de inflatie, waardoor REIT’s een potentiële bron van inkomstengroei hebben.

Als laatste kunt u ook denken aan luxegoederen. De vraag naar topmerken lijdt meestal niet onder stijgende prijzen, waardoor bedrijven als LVMH goed in staat zijn de inflatie de baas te blijven. Wanneer topmerken meer vragen, kunnen sommige ontwerpen zelfs aantrekkelijker worden voor statusbewuste kopers. Dit heeft gezorgd voor de reputatie dat de luxegoederen sector bescherming biedt tegen inflatie. Bovendien hebben vermogende mensen doorgaans minder last van economische tegenwind. Multimiljonairs zullen dus doorgaan met het kopen van luxegoederen, waardoor deze sector eveneens minder conjunctuurgevoelig is.

Een andere optie zijn dividendaandelen. Dit zijn bedrijven die een aanzienlijk deel van hun winst aan de aandeelhouders uitkeren in de vorm van dividend. Dit kan een gestage inkomstenstroom opleveren, zelfs in tijden van economische neergang.

Zoek naar bedrijven met een concurrentievoordeel

Een concurrentievoordeel is iets wat een bedrijf onderscheidt van zijn concurrenten en waardoor het succesvol kan zijn op de markt. Enkele voorbeelden van concurrentievoordelen zetten we hieronder op een rij.

Sterke merkbekendheid
Bedrijven met een sterke merknaam kunnen vaak hogere prijzen vragen voor hun producten of diensten, omdat klanten bereid zijn meer te betalen voor een merk dat ze vertrouwen. Denk bijvoorbeeld aan Apple of de merken van LVMH.

Intellectuele eigendom
Bedrijven die octrooien, handelsmerken of andere vormen van intellectuele eigendom bezitten, kunnen hun producten of diensten vaak beschermen tegen concurrenten en een concurrentievoordeel behouden. Denk bijvoorbeeld aan de unieke machines van ASML.

Kostenvoordelen
Bedrijven met lagere kosten dan hun concurrenten kunnen hun producten of diensten vaak tegen een lagere prijs aanbieden, wat een belangrijk concurrentievoordeel kan zijn.

Evalueer management en leiderschap

Het management en het leiderschap van een bedrijf kunnen een grote invloed hebben op het succes. Zoek naar bedrijven met sterke leiderschapsteams die een succesvolle staat van dienst hebben en een duidelijke visie op de toekomst. In welke mate het management van het bedrijf zijn eigen aandelen inkoopt of juist verkoopt kan wat zeggen over het vertrouwen van de leiders van het bedrijf.

Overweeg het potentieel voor toekomstige groei

Naast het kijken naar de prestaties van een bedrijf in het verleden, is het ook belangrijk om te kijken naar het potentieel voor toekomstige groei. Dit kan moeilijk te voorspellen zijn, maar er zijn een aantal dingen waar u op moet letten die erop kunnen wijzen dat een bedrijf een sterk groeipotentieel heeft, zoals:

Een omvangrijke en groeiende markt
Bedrijven die actief zijn in grote en groeiende markten hebben meer kans om ruimte te hebben om te groeien en uit te breiden.

Een uniek product of dienst
Bedrijven met unieke producten of diensten kunnen zich vaak onderscheiden van hun concurrenten en hebben mogelijk een sterker groeipotentieel.

Sterke partnerschappen en samenwerkingsverbanden
Bedrijven met sterke partnerschappen of relaties met andere bedrijven of organisaties kunnen in staat zijn om deze relaties te benutten om groei te stimuleren.

Diversificatie van uw portefeuille

Een van de sleutels tot succesvol beleggen is het diversifiëren van uw portefeuille, wat betekent dat u een verscheidenheid aan verschillende aandelen en andere beleggingen in uw portefeuille opneemt. Dit helpt om uw risico te spreiden en kan het effect van een enkele belegging op uw totale portefeuille verminderen.

Het is over het algemeen ook een goed idee om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren door verschillende activaklassen op te nemen, zoals aandelen, obligaties, grondstoffen en vastgoed. Dit kan helpen om het totale risico van uw portefeuille te verminderen en mogelijk uw rendement op lange termijn te verbeteren. Het is ook belangrijk om uw beleggingen regelmatig te evalueren en waar nodig aanpassingen te doen om ervoor te zorgen dat uw portefeuille afgestemd blijft op uw financiële doelstellingen.

Belangrijkste beleggingsthema’s voor 2023

Een van de belangrijkste beleggingsthema’s voor 2023 is de aanhoudende groei van technologie. De technologiesector was de afgelopen jaren een belangrijke aanjager van stijgende aandelenmarkten. In 2022 heeft de daling van Big Tech de beurzen juist onder druk gezet. Vanwege de enorme wegingen in de indices zal een herstel van de technologiesector essentieel zijn voor een positief beurssentiment.

Dit geldt vooral gezien het toenemende belang van technologie in ons dagelijks leven en de voortdurende verschuiving naar een meer digitale economie. Beleggers moeten daarbij vooral kijken naar mogelijkheden op gebieden als kunstmatige intelligentie, artificiële intelligentie (AI), cloud computing, the internet of things en cyberbeveiliging, waarvoor de lange termijn vooruitzichten rooskleurig zijn.

Een ander belangrijk beleggingsthema voor 2023 is de voortdurende verschuiving naar duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen. Nu steeds meer beleggers zich bewust worden van de milieu- en sociale gevolgen van hun beleggingen, zoeken zij steeds vaker naar mogelijkheden die aansluiten bij hun waarden. Deze trend zal zich in 2023 waarschijnlijk voortzetten, waarbij beleggers op zoek gaan naar bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid, diversiteit en sociale verantwoordelijkheid. Hierbij valt te denken aan bedrijven in sectoren als hernieuwbare energie, milieuvriendelijke producten en maatschappelijk verantwoorde financiering. Enkele voorbeelden van hernieuwbare energieaandelen om te overwegen voor 2023 zijn Tesla, SolarEdge en NextEra Energy.

Tijdens de LYNX Masterclass van 22 december blikten we alvast vooruit op 2023. Hierin werden belangrijke zaken als inflatie, rente en het monetaire beleid besproken. U kunt de uitzending met o.a. aandelen tips voor 2023 hier terugkijken.

Tot slot moet worden opgemerkt dat het beleggingslandschap voortdurend verandert, en het is belangrijk dat beleggers op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Dit kan betekenen dat u economische indicatoren in de gaten houdt en voortdurend het nieuws uit de sector volgt. Ook in 2023 kunt u dagelijks op de hoogte blijven van het laatste beursnieuws via het LYNX Kennisportaal.

Door op de hoogte te blijven kunt u mogelijk beter geïnformeerde beslissingen nemen en zich positioneren om te profiteren van de meest veelbelovende beleggingskansen in 2023.

Beste aandelen 2023

Rekening houdend met bovenstaande verwachtingen voor 2023 en de besproken strategieën hebben we een lijst samengesteld met 10 aandelen tips voor 2023. Deze lijst vormt geen goed gespreide beleggingsportefeuille en kan niet worden gezien als beleggingsadvies. Onderstaande aandelen dienen dan ook slechts ter inspiratie. Vijf aandelen lichten we onder de lijst nader toe.

Loading ...
Bedrijfsnaam ISIN Tickercode Laatste koers YTD 1M 1D
Apple Inc. US0378331005 AAPL 227,86 18,37 % 17,99 % -2,20 %
ASML Holding NL0010273215 ASML 989,10 45,09 % 2,67 % -1,29 %
American Express Company US0258161092 AXP 238,87 27,51 % 2,77 % -0,03 %
Alphabet Inc. A US02079K3059 GOOGL 185,79 32,98 % 6,16 % -2,82 %
Tesla Motors Inc US88160R1014 TSLA 241,90 -2,65 % 39,19 % -8,11 %
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton S.A. FR0000121014 MC 711,10 -3,47 % -4,91 % 1,35 %
Unilever PLC GB00B10RZP78 UNA 52,38 19,60 % 1,67 % 0,04 %
Ralph Lauren Corp. US7512121010 RL 183,87 27,51 % -2,36 % 2,73 %
ASR Nederland NL0011872643 ASRNL 45,12 5,67 % -0,62 % 0,33 %
BE Semiconductor Industries NV NL0012866412 BESI 166,70 22,17 % 11,88 % -0,51 %

Aandeel Unilever (UNA)

Het aandeel Unilever (UNA) staat historisch gezien bekend als een betrouwbaar en defensief dividendaandeel. Het bedrijf is voornamelijk actief in de verkoop consumptiegoederen, waarnaar de vraag redelijk stabiel is. Daarmee is Unilever bij uitstek een inflatie- en recessiebestendig aandeel. Het bedrijf heeft bovendien sterke posities in opkomende markten waar de vraag naar consumentengoederen nog altijd toeneemt.

De afgelopen jaren is Unilever ook via diverse e-commerce kanalen gaan verkopen. Zo verkoopt het online producten via Walmart in de VS, in China via Alibaba.com en in Brazilië verkoopt het bedrijf via het online B2B platform compra agora. In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de omzet via het Braziliaanse platform met 67%.

Unilever heeft diverse sterke merknamen in bezit, zoals bijvoorbeeld Lipton, Knorr, Magnum en Rexona. Dit biedt zowel voor- als nadelen. Marges op luxegoederen zijn doorgaans wat hoger, maar in mindere tijden kiezen consumenten al snel voor goedkopere huismerken. De omzet- en winstverwachtingen voor de komende jaren zijn desondanks positief. Unilever handelt momenteel tegen pakweg 22 keer de winst.

Het dividend van Unilever is al sinds 1999 elk jaar verhoogd en het bedrijf keert ieder kwartaal uit. Het afgelopen jaar werd ieder kwartaal € 0,4268 per aandeel uitgekeerd, wat bij de huidige koers van circa € 48 neerkomt op een jaarlijks dividendrendement van 3,5%. Daarnaast kocht het bedrijf de afgelopen jaren voor miljarden aan eigen aandelen in.

De pay-out ratio is historisch gezien ongeveer 67% van de nettowinst per aandeel. De afgelopen jaren steeg het dividend gemiddeld met zo’n 6 % per jaar. Ondanks de matige koerswinst van de afgelopen jaren is Unilever daarmee wel een stabiel dividend-aandeel.

Aandeel LVMH (MC)

LVMH is een wereldwijde onderneming voor luxegoederen die bekend staat om haar producten van hoge kwaliteit en sterke merkherkenning. De portefeuille van het bedrijf omvat enkele van ‘s werelds meest iconische merken, waaronder Louis Vuitton, Moët & Chandon en Christian Dior.

De aandelen van LVMH hebben de afgelopen jaren goed gepresteerd, dankzij de sterke financiële prestaties van het bedrijf en de positieve vooruitzichten voor de luxegoederenindustrie. Het aandeel kan voor beleggers interessant zijn vanwege zijn sterke en gediversifieerde merkenportefeuille. Het bedrijf heeft een consistente omzet- en winstgroei geboekt en het aandeel heeft het beter gedaan dan de bredere markt. Daarmee zijn de topmerken van het bedrijf de afgelopen jaren inflatie bestendig gebleken. Bovendien is LVMH goed gepositioneerd in de groeiende Chinese markt, een van de grootste en snelst groeiende markten voor luxegoederen ter wereld.

Financiële cijfers

Over het geheel genomen is LVMH een sterk en goed gepositioneerd bedrijf dat aantrekkelijke groeivooruitzichten en zijn aandeelhouders voortdurend weet te belonen in de vorm van dividend en share buy-backs. In 2021 betaalde het bedrijf €3,00 per kwartaal aan dividend. Wat bij de huidige koers van € 672 neerkomt op een dividendrendement van 1,78%. In de periode tussen 17 mei 2022 en 15 november 2022 kocht het bedrijf bovendien voor een bedrag van € 1 miljard aan eigen aandelen in.

Naar verwachting zal LVMH ook de komende jaren goede zaken blijven doen. In de afgelopen 5 jaar liet de omzet een gemiddelde groei (CAGR) zien van 12,5%. In 2022 wordt een omzet van € 78,9 miljard verwacht en in 2023 mikken analisten op een omzet van ruim € 84,3 miljard. De marges zijn de afgelopen jaren eveneens sterk verbeterd. Hierdoor groeide de winst de afgelopen 5 jaar gemiddeld met ruim 24% en dus bijna twee keer zo snel als de omzet. Voor heel 2022 wordt op een winst van € 14,7 miljard gerekend. In 2023 wordt een nettowinst van € 16,17 miljard verwacht door analisten.

Aandeel Tesla (TSLA)

Elektrische autobouwer Tesla is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Dit jaar is de koers met ongeveer 60% gedaald, waardoor de beurswaarde is geslonken tot circa $380 miljard.

aandeel tesla - beste aandelen 2023 - aandelen 2023 tips - goede aandelen

Ondertussen is het bedrijf juist uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de trend naar duurzaamheid. Steeds meer overheden komen met wetgeving omtrent voertuigen die rijden op fossiele brandstoffen. Deze ontwikkelingen moeten de komende jaren voor aanhoudende vraag naar de voertuigen van Tesla zorgen.

Ondertussen zakt de koers stevig weg, door een combinatie van sentiment en onrust rondom CEO Elon Musk. Beleggers zijn niet tevreden over de verlegde focus van Musk, die zich nu voornamelijk met Twitter lijkt bezig te houden. De sterke afstraffing van de koers maken het aandeel echter ook goedkoper dan ooit. Het bedrijf is enorm winstgevend geworden en voorspelt voor 2023 een omzetgroei van 50%. Door verbeterende marges en kostenbesparingen zal ook de winstgevendheid met dezelfde percentages of sneller kunnen groeien.

Voor 2023 mikken analisten op een winst van $17,5 miljard, maar deze verwachtingen zouden wel eens te conservatief kunnen zijn. Dit is de afgelopen jaren namelijk ook vaak gebleken en bovendien zijn analisten wat voorzichtiger geworden vanwege de economische vooruitzichten. Op de huidige koers wordt het aandeel Tesla echter verhandeld op slechts 25x de verwachte winst voor volgend jaar. Dat betekent dat Tesla nu historisch gezien aantrekkelijk is gewaardeerd en daar krijgt u ook een hoop groei voor terug.

Blijf op de hoogte van het laatste Tesla nieuws.

Aandeel American Express (AXP)

American Express is een bekende financiële dienstverlener die al meer dan 160 jaar actief is. Het bedrijf staat bekend om zijn creditcards, reisdiensten en verzekeringen en het heeft een reputatie van uitstekende klantenservice. De laatste jaren is American Express ook een populair aandeel onder beleggers gebleken.

Het bedrijf kon de afgelopen jaren sterke financiële cijfers overleggen. In de afgelopen vijf jaar heeft American Express consequent sterke winst- en inkomstengroei gerapporteerd. Een van de redenen voor dit succes is de diversiteit van de producten en diensten van het bedrijf. American Express heeft een groot klantenbestand en genereert inkomsten uit verschillende bronnen, waaronder creditcardvergoedingen, reisdiensten en commissies. Bovendien heeft het bedrijf een doelgroep die wat meer te besteden heeft en die minder snel geraakt worden door een economische recessie. Deze diversiteit helpt het bedrijf te beschermen tegen economische mindere tijden en andere marktuitdagingen zoals de inflatie.

Een andere factor die het aandeel American Express aantrekkelijk kan maken voor beleggers is het sterke merk en de sterke reputatie van het bedrijf. American Express is een gerespecteerde naam in de financiële sector en heeft een trouw klantenbestand. Dit kan het voor het bedrijf gemakkelijker maken om nieuwe klanten aan te trekken en zijn marktaandeel te behouden of zelfs te vergroten. Het afgelopen jaar kon het bedrijf ieder kwartaal meer klanten aan zich binden.

Het bedrijf heeft uiteraard wel te maken met concurrentie van andere financiële dienstverleners, en veranderingen in de bestedingsgewoonten van consumenten of in de economische omstandigheden. Deze aspecten kunnen de prestaties van het bedrijf beïnvloeden. Momenteel profiteert American Express echter van de gestegen rente.

Voor de komende jaren wordt aanhoudende groei verwacht. Met een koers/winstverhouding van 14 is het aandeel American Express goedkoper dan in de afgelopen 5 jaar. De gemiddelde waardering lag in die periode namelijk boven de 20. Het aandeel is ook veel goedkoper dan de concurrenten Mastercard en Visa.

Aandeel ASML (ASML)

ASML is een toonaangevende wereldwijde leverancier van geavanceerde apparatuur en technologie voor de productie van halfgeleiders. Het aandeel van het bedrijf heeft door de jaren heen steeds goed gepresteerd, met een gestage groei en een sterk track record van rendementen voor beleggers.

aandeel ASML - beste aandelen 2023 - aandelen tips 2023 - goede aandelen

Het aandeel ASML heeft de afgelopen jaren altijd een stevige waardering gekend. In de afgelopen 5 jaar lag de koers/winstverhouding boven de 40. Deze hoge waardering is altijd te danken geweest aan een combinatie van een sterke marktpositie en een hoge groei. Oplopende rentes en een hoge inflatie hebben de aandelenbeurzen onder druk gezet. De koers van ASML moest flink inleveren, terwijl de sterke onderliggende groei van de bedrijfsresultaten gewoon aanhielden.

Een van de belangrijkste motoren voor het succes van ASML is haar innovatieve technologie en oplossingen voor de halfgeleiderindustrie. De extreme ultraviolet (EUV) lithografiesystemen van het bedrijf vormen de voorhoede van de chipfabricage en helpen bedrijven bij de productie van kleinere en meer geavanceerde chips voor een breed scala aan toepassingen, waaronder smartphones, laptops en andere elektronische apparaten.

Naast haar sterke technologische capaciteiten profiteert ASML ook van een sterke financiële positie. Het bedrijf heeft een robuuste balans, met een sterke vrije kasstroom en een lage schuldenlast. Deze stabiliteit heeft ASML in staat gesteld economische recessies te doorstaan en te blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling, waardoor het bedrijf aan de top van de halfgeleiderindustrie staat.

Een van de belangrijkste risico’s voor het aandeel ASML is het cyclische karakter van de halfgeleiderindustrie. De vraag naar chips kan worden beïnvloed door economische omstandigheden, die op hun beurt de vraag naar ASML’s apparatuur en technologie kunnen beïnvloeden. Afgelopen jaar is echter gebleken dat ASML vanwege zijn monopoliepositie geen terugval zag in de vraag naar zijn machines. De machines van ASML zijn simpelweg te belangrijk voor het maken van chips. Klanten van ASML willen simpelweg niet riskeren dat zij weer achteraan in de rij komen te staan als zij orders annuleren.

Met de aanhoudende digitalisering en de verdere opkomst van bijvoorbeeld AI, VR, zelfrijdende auto’s en het Internet of Things zal de vraag naar chips de komende jaren ongetwijfeld hoog blijven. Met het aandeel ASML kunt u daar van profiteren. Momenteel wordt het aandeel verhandeld op 28x de verwachte winst voor 2023. Daarmee is ASML ook goedkoper dan het in de afgelopen 5 jaar is geweest.

LYNX Beursflash

In de LYNX Beursflash bespreekt Justin Blekemolen elke week verschillende aandelen of indices op basis van fundamentele en technische analyse. Mis geen Beursflash video, abonneer gratis op ons kanaal: https://goo.gl/ukhglM

Beleggen in de beste aandelen voor 2023 via LYNX?

Via LYNX heeft u de mogelijkheid om aandelen rechtstreeks te kopen en verkopen, dus ook in de bovenstaande aandelen tips. U heeft toegang tot ruim 150 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

De auteur heeft tijdens publicatie aandelen Tesla in bezit.

Gerelateerde artikels


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.