De meest verhandelde Nederlandse aandelen via LYNX

Door Justin Blekemolen


Artikel laten voorlezen

In de statistieken van de meest verhandelde Nederlandse aandelen bij LYNX komen de bekende namen naar voren. Alle vijf de aandelen maken deel uit van de AEX-index en hebben in de afgelopen maand de nodige koersuitslagen gekend.

Top 5 Nederlandse aandelen via LYNX

1. ING (ING)

Bovenaan de lijst staat de financiële instelling ING. Eind mei bereikte de koers een meerjarig hoogtepunt op € 15,25 en sindsdien beweegt de koers op en neer. Vooral actieve beleggers bij LYNX maken gebruik van deze volatiliteit door zowel in te spelen op koersstijgingen als –dalingen. Met een dagelijks volume van 20 miljoen stuks is de liquiditeit groot en beleggers bij LYNX maken hier gebruik van door korte ritjes in ING mee te pakken.

2. DSM (DSM)

Nummer twee is het chemiebedrijf DSM, dat met name halverwege mei in de schijnwerpers stond. Overnamegeruchten door het Duitse Evonik zorgden voor een opwaartse koersbeweging waarbij de volumes ruim boven het gemiddelde uitkwamen. Dankzij deze beweging schaart dit doorgaans rustige aandeel zich in de top 5 van afgelopen maand.

3. Arcelor Mittal (MT)

Een ander favoriet aandeel onder handelaren is staalproducent Arcelor Mittal, deze maand te vinden op de derde plek. In mei wist de koers dankzij het positieve beurssentiment overtuigend de € 10 te doorbreken, waarmee de volumes eveneens toenamen. Inmiddels is het aandeel weer weggezakt naar de € 9. Beleggers bij LYNX hebben deze beweging aangegrepen om actief in de staalproducent te handelen.

4. ASML (ASML)

Chipmachineproducent ASML probeert al vanaf maart de magische grens van € 100 definitief te doorbreken, maar is daar in de afgelopen maand wederom niet in geslaagd. Na het bereiken van een nieuw record van € 105 is het aandeel teruggezakt naar € 97. Genoeg volatiliteit voor aandelenhandelaren om in te spelen op deze koersbeweging. ASML staat daarom op de vierde plaats.

5. Koninklijke Olie (RDSA)

De lijst met meest verhandelde Nederlandse aandelen wordt afgesloten door Koninklijke Olie, hoe kan het haast anders. Deze vaste waarde voor langetermijnbeleggers blijft ongekend populair. Door de recente koersterugval van € 28 naar € 26 zijn het met name kopers die nieuwe posities innemen of juist de huidige posities uitbreiden.

De meest verhandelde Nederlandse aandelen bij LYNX

Door Tycho Schaaf en  Youri Sleutel, beleggingsspecialisten bij LYNX Beleggen. Hun dagelijkse Morning Calls en blogs zijn te volgen via de Twitter van LYNX. Tevens geven zij regelmatig Masterclasses die deel uitmaken van het educatieprogramma van LYNX en behandelen zij uiteenlopende onderwerpen tijdens interactieve seminars.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.