Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Met de SXR8 ETF kunnen we deelnemen aan de prestaties van de S&P 500. Deze brede marktindex bestaat uit 500 Amerikaanse bedrijven met een hoge marktkapitalisatie. Na een neerwaartse koers tot oktober 2023 is de ETF de afgelopen maanden in een rally terechtgekomen. Deze sterke opwaartse fase wordt nu gevolgd door een pullback naar de EMA-20.

Uitleg: Met de ETF op de S&P 500 hebben we de mogelijkheid om te profiteren van een marktherstel. Op maandag zagen we een eerste stijgende candle na de test van de EMA-20. Als er nog meer kracht volgt, kunnen we een long positie openen in de SXR8 ETF. Mocht de koers onder druk komen, dan hebben we ons neerwaartse risico beperkt, met een strakke stoploss. In de huidige omgeving, waar het sentiment snel kan verslechteren door geopolitieke zorgen en zwakke economische cijfers, mag men de stop loss niet vergeten.

Set-up: In ons scenario willen we een long positie innemen rond de 455 euro. De positie kan nauw worden afgedekt met een stoploss op 448,50, vlak onder de EMA-20.

ETF van de week: iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8) | ETF van de week
Set-up: iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8) | ETF van de week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart