TA: ‘TESLA naar $ 2500?’

In maart dit jaar noteerde de beurskoers van TESLA $ 350. Deze maand stuurde de beurskoers aan op een uitstapmomentje. Nu wordt koers gezet richting een instapmoment.

TESLA Inc. (TSLA) op uurbasis in 2020 (log-schaal)

Op 13 juli jongstleden bij een beursnotering op $ 1544,65 werd in deze TA-blog de tijd voor de beurskoers van het aandeel TESLA Inc. (TSLA) rijp geacht voor een pitstop. Dat had onder andere te maken met het bereiken van de bovenkant van een stijgend trendkanaal van vele jaren. Ingezoomd op de actuele condities op uurbasis dit jaar tekent zich ook een stijgend trendkanaal af de logaritmisch afgebeelde koersgrafiek.

In deze grafiek, gebaseerd op de procentuele veranderingen, blijkt op 13 juli de beurskoers even gas terug te nemen. Deze pitstop neemt de vorm aan van een symmetrische driehoek. In 75% van driehoekpatronen volgt een voortzetting van de oorspronkelijke trendmatige beweging van de trend voorafgaand aan de pitsstop. Een opwaartse uitbraak lijkt logisch, waarbij de bovenkant van de stijgende trend van afgelopen maanden ruimte biedt richting $ 2500

ZOOM VIDEO COMMUNICATIONS vanaf introductie vorig jaar

Het beursgenoteerde Zoom Video Communications (ZOOM) heeft dit jaar een spectaculaire koersstijging laten zien van circa $ 67 begin januari tot circa $ 281 vorige maand. Bij sterke volatiliteit in relatieve korte tijd is het raadzaam om koersgrafieken af te beelden op logaritmische schaal. Hierdoor wordt de trendmatige beweging op een zuiverder manier zichtbaar dan via de gebruikelijke grafieken op lineaire schaal (waarbij de afstand tussen beursnoteringen nominaal weergegeven worden).

Een stijgend trendkanaal tekent zich nu na een consolidatiefase in de afgelopen weken af. Deze adempauze geeft de beurskoers van ZOOM weer genoeg energie voor de volgende koerssprong naar voren. Een beurskoers rond $ 450 in de komende weken of maanden kan op video worden vastgelegd na een uitbraak boven $ 280.

FTSE-index afgelopen drie maanden

Als gevolg van het Amerikaanse cijfers, de terugkerende problematiek omtrent het coronavirus en andere aandachtstrekkers zou gemakkelijk de BREXIT-kwestie kunnen worden vergeten. Ondertussen zitten de aandelenbeleggers in de Britse FTSE-100 index niet stil. Volgens de koersgrafiek hebben de marktparticipanten in de FTSE-100 index besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en tot verkoop van de aandelenposities over te gaan. Dat kan althans worden afgeleid uit de daling eind vorige maand uit de driehoekformatie en de voltooide terugtest/pullback deze week. Deze laatste opleving levert een lagere top op na een lagere bodem. Zoek naar de ‘exit’-borden op de beurs dus.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen