TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

Het vastgoedaandeel Wereldhave daalde begin april naar het laagste niveau in haar koershistorie. Het aandeel staat nu ruim 50% hoger.

Wereldhave + 20/120-daags gemiddelden + dagelijkse handelsomzetten

Het aandeel Wereldhave vond op 3 april dit jaar bij een slotkoers op € 6,00 het dieptepunt uit haar bestaansgeschiedenis. Al jaren zit de klad in de koers. Het is dan ook wel begrijpelijk dat vrijwel niemand meer waarde hecht aan de onderliggende waarde van Wereldhave in deze barre tijden. Maar wanneer de nood het hoogst is, is de redding wellicht nabij. Op maandag 19 oktober jongstleden sloot de beurskoers van Wereldhave boven haar 20/120-daags gemiddelden, na een positieve kruising in de 20-daags en 120-daags gemiddelden. Voortschrijdend inzicht begin deze week in betere tijden krijgt nu zichtbaar navolging, door een explosieve stijging met hoge dagomzetten.

iShares European Property Yield UCITS ETF (IPRP) lijngrafiek afgelopen drie maanden

De aandelentracker iShares European Property Yield UCITS ETF (IPRP) nodigt nog niet uit om enthousiast te worden over Europese beursgenoteerde vastgoedbedrijven. Begin juni meldde de financiële pers dat beleggers leken te denken dat de ergste impact van de coronacrisis voorbij zou zijn. Dat geldt niet voor beleggers in Europees vastgoed, want de ‘IPRP’-ETF is na het gevoel van opluchting weer getroffen door winstnemingen, waarvan het einde volgens het dalende trendkanaal nog niet in zicht is. Wie in vastgoedaandelen belegt moet dus erg kritisch of juist zeer selectief zijn.

AEX-index vanaf oktober 2015 + Rate of Change 120 (= procentuele verandering 120 dagen)

In deze technische analyse blog wordt ten behoeve van het duiden van trends vaak gebruik gemaakt van de 20-daags en 120-daags gemiddelden. Wat ook interessant kan zijn is de procentuele verandering in bijvoorbeeld 120 handelsdagen. Dan blijkt begin september in de AEX-index een hoogste niveau gemeten sinds april 2015. Destijds was sprake van veel optimisme, maar het zou ca. twee jaar duren, voordat de markt nog positiever werd. Nu noteert de ‘Rate of Change’ van 120 slotkoersen in de AEX-index ca. 6,7%. Een vergelijkbare terugval na april 2015 werd gemeten in juli en augustus 2015. Dat was vlak voordat China zich gedwongen voelde om haar munt te devalueren.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen