TA van Edward Loef – DOW boven 30.000

De Dow Jones Industrial Average sloot gisteren voor het eerst boven de 30.000-puntengrens. Volgende halte 40.000?

Dow Jones Industrial Average op kwartaalbasis vanaf 1896 (log-schaal)

De Dow Jones Industrial Average sloot op 30.046,24 hetgeen menig beursexpert doet filosoferen over het moment waarop de 40.000-puntengrens zal worden bereikt. Wall Street viert feest in de verwachting dat het Covid-19 coronavirus effectief zal kunnen worden bestreden. Aandelenbeleggers zijn opportunisten die graag voorsorteren op goed nieuws. Het valt echter te betwijfelen of het stijgende trend van de afgelopen 124 jaar  opwaarts zal worden verlaten. De afwijking naar het gemiddelde van de bandbreedte van het stijgende trendkanaal is wel weer erg groot geworden.

Dow Jones Industrial Average op weekbasis vanaf 1998 (log-schaal)

De Dow Jones Industrial Average toont in de afgelopen 20 jaar een stijgend wigpatroon. Zoals gebruikelijk werd deze wigformatie aan de onderzijde verlaten. Herstelpogingen terug naar de gebroken steunlijn is in theorie een goed gebruik. De herstelbeweging vanaf het dieptepunt in maart dit jaar toont feitelijk het marktgedrag dat volgens het technische patronenboek mag worden verwacht. De terugtest blijkt momenteel echter krachtiger dan aanvankelijk mocht worden verwacht. Hieruit kan geconcludeerd worden dat in 2020 ook de technisch gebruikelijke condities (tijdelijk) door het Covid-19 coronavirus en wat daarmee samenhangt niet meer gezond werken.

Dow Jones Index laatste 12 maanden

Op dagbasis tekent zich dit jaar ook een stijgend wigpatroon af, waarbij de beurskoers ook onder een stijgende steunlijn is gevallen. Ook hier zien we begin deze maand een klassieke terugtestpoging. Tijdens deze ‘pullback’-beweging is een koersgat ontstaan tussen 28.495 en 28.902 die idealiter spoedig wordt opgevuld met een beursnotering. De stijgende weerstandlijn langs de toppen van juni en september biedt nog stijgingspotentieel naar ca. 31.000. Tussen 28.500 en 31.000 laveert de Dow Jones Industrial Average in een schemergebied waar een soort ‘hoop van zegen gevoel’ overheerst.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen