TA van Edward Loef – Pfizer en Moderna resistent tegen koersrisico’s?

De grafiek van de dagelijkse Covid-19 statistieken toont wereldwijd een stijging. Wat tonen de grafieken van Pfizer en Moderna?

Pfizer (PFE) op weekbasis vanaf eind 2017 (log-schaal)

De beurskoers van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer (PFE) bleek in het eerste kwartaal van 2020 niet resistent tegen de verkoopdruk in Wall Street. Met vallen en opstaan is het vertrouwen teruggekeerd. Het goede nieuws is de opwaartse koersuitbraak medio november vorig jaar boven de dalende weerstandlijn. In de afgelopen weken viel de beurskoers weer terug naar de koerstoppen uit het tweede en derde kwartaal 2020 rond $ 37. Na drie weken van verkoopdruk, bleek de beurskoers de eerste handelsweek weer positief af te sluiten bij een beursnotering op $ 37,13. Op basis van de trendlijnen is het neerwaarts koersrisico beperkt tot ca. $ 36, terwijl er ruimte is richting $ 44.

Moderna (MRNA) op uurbasis vanaf 12 oktober 2020 + Fibonacci-retracements

Afgaande op de koersontwikkeling van het aandeel Moderna Inc. (MRNA) kan vanaf begin 2020 een proces van hogere toppen en hogere bodems worden gesignaleerd. De Fibonacci-trendlijnen tussen top en bodem suggereren in de afgelopen weken een 38,2% correctie van de gehele stijgingsfase vanaf begin 2020, bij een beurskoers rond $ 115. De top in juli 2020 bevindt zich op de helft van de stijgingsfase bij $ 95, terwijl het intraday dieptepunt eind 2020 werd gezet bij $ 102,66, na een 61,8% correctie van de stijgingsfase sinds de bodem in september 2020. Tussen $ 95 en $ 115 ligt dus een cluster van natuurlijke reactieniveaus. Daardoor kan de basis zijn gelegd voor een nieuwe rallyfase.

SPDR S&P Biotech ETF (XBI) op weekbasis vanaf 2018

De koersontwikkeling van de Amerikaanse biotechnologietracker SPDR S&P Biotech ETF (XBI) bewoog tot in het tweede kwartaal van 2020 ruim twee jaar in een frustrerend zijwaartse trend tussen $ 65 en $ 100. Na het uitbreken van het Covid-19 virus is de belangstelling onder investeerders in de biotechnologie enorm toegenomen. Na een formidabele koersstijging toont de weekgrafiek begin deze maand een negatief ‘engulfing bear’-patroon. Vorige week volgde een zogenaamde harami weekcandle, vanwege een openings- en slotnotering opgesloten binnen de bandbreedte van de openings- en slotnotering van de week ervoor. In theorie baart deze combinatie van twee ‘engulfing bear’ en ‘harami’ prille aanwijzingen voor een neerwaartse trendomslag. Beleggen in biotechnologie lijkt nu een vorm van pure speculatie.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen