Hoe profiteer ik van een stijging in het aandeel Delta Lloyd

In mijn vorige artikel over Delta Lloyd beschreef ik uitgebreid waarom ik denk dat het aandeel komende maanden flink kan gaan herstellen. Voor deze uitleg verwijs ik u graag naar het artikel: “het aandeel Delta Lloyd kopen“. In dit artikel beschrijf ik een manier hoe wij kunnen profiteren van een stijging van het aandeel Delta Lloyd.

Grafiek van het aandeel Delta Lloyd

Hoe speel ik in op een koersstijging?

Om in te spelen op koersbewegingen in aandelen of indices, maak ik graag gebruik van optieconstructies. Relatief eenvoudige constructies zijn bijvoorbeeld een vertical callspread of een vertical putspread. Gezien de huidige lage koers van het aandeel Delta Lloyd is het echter lastig om op deze manier een positie in te nemen. De hiervoor gemaakte transactiekosten wegen niet op tegen de mogelijke winsten, gezien de lage koers van het onderliggende aandeel.

Om deze reden kies ik ervoor om de aandelen Delta Lloyd te kopen. Om mijn rendement te verhogen schrijf ik callopties op mijn gekochte aandelen. Op dit moment noteert het aandeel rond een koers van € 4,50.

Calloptie schrijven Delta Lloyd

In bovenstaande screenshot ziet u de calloptie die ik ga schrijven. Het gaat om de calloptie € 5,23 met expiratie december 2016. Ik heb ervoor gekozen om een optie te kiezen die ver out-of-the-money is, zodat er zeker nog geprofiteerd kan worden van een flinke koersstijging. Om nog enige premie te kunnen ontvangen, heb ik voor een optie gekozen met een looptijd tot het einde van dit jaar.

Voor het schrijven van deze optie ontvangt u € 0,25 per optie. Deze ontvangen premie kunt u van de aankoopprijs van uw aandelen aftrekken, waardoor de werkelijke aankoopprijs net onder de € 4,30 ligt. Het aandeel Delta Lloyd kan na aankoop dus nog met ruim 5% dalen om de break-even prijs te bereiken. Dit betekent dat u zelfs bij een gelijkblijvende koers een rendement van ruim 5% maakt in december.

De uitoefenprijs van de geschreven optie is zoals gezegd € 5,23. Dit betekent dat wij tot deze koers profiteren. Boven dit niveau heffen de winst op de aandelen en het verlies op de geschreven callopties elkaar op. De maximale winst voor deze positie is dus op een koers van € 5,23 of hoger. Met een aankoopprijs van € 4,30 komt dit neer op een rendement van ruim 21%.

Wat zijn de marginvereisten bij LYNX?

Om deze strategie op de juiste manier uit te voeren is het zaak dat uw gekochte aandelen en geschreven callopties in evenwicht zijn. Stel u koopt 2000 aandelen Delta Lloyd, dan schrijft u 20 callopties (1 optie staat voor 100 aandelen).

Via LYNX is het mogelijk om op basis van margin te handelen. Voor een aandelenpositie zijn de marginvereisten over het algemeen 50%. Omdat de geschreven calls volledig zijn afgedekt door de gekochte aandelen, hoeft u hier geen extra margin voor aan te houden.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.