Artikel laten voorlezen

De sterke opleving in november staat in schril contrast met de zwakke oktobermaand. Beleggers werden optimistisch nadat de Federal Reserve vorige week de rente ongewijzigd liet, waardoor ook de rentes op staatsobligaties daalden en aandelen stegen. Op maandag kwamen de Amerikaanse beurzen niet ver van hun plek. De S&P 500 index eindigde uiteindelijk met een winst van 0,18% op 4.365 punten en de Nasdaq-100 klom met 0,37% naar 15.154 punten. Daarmee sloten beide indices voor de 7e dag op rij hoger. Vanochtend noteren de Amerikaanse futures echter 0,3% lager. Beleggers lijken even toe aan een adempauze.

Er was gisteren weinig richtinggevend nieuws, maar er waren wel een aantal aandelen die opvielen. Elli Lilly steeg met 4,8% en Booking Holding won 3,9%. Het aandeel NVIDIA steeg met 1,66%, terwijl olieaandelen onder druk lager: Exxon Mobil sloot 1,77% lager.

Tripadvisor, het online reisbureau steeg nabeurs met bijna 12% nadat het in het derde kwartaal zowel omzet- als winstverwachtingen wist te overteffen. Tripadvisor rapporteerde een aangepaste winst van $ 0,52 per aandeel op een omzet van $533 miljoen, terwijl analisten een winst van $0,47 per aandeel en een omzet van $505 miljoen voorspelden.

WeWork, de hippe kantoorverhuur, vroeg gisteravond faillisement aan. Het bedrijf werd in 2019 gewaardeerd op $ 47 miljard in een ronde geleid door SoftBank en probeerde vijf jaar geleden een beursgang te maken, maar slaagde daar niet in. WeWork ging uiteindelijk in 2021 naar de beurs via een SPAC, maar heeft sindsdien ongeveer 98% van zijn waarde verloren. Het aandeel daalde naar ongeveer $0,83 voordat het aandeel gisteren werd stilgelegd.

Op het gebied van economische cijfers wordt vandaag gekeken naar de Amerikaanse import- en exportcijfers en de bijbehorende handelsbalans. Wat betreft kwartaalcijfers is het vanmiddag de beurt aan Uber en later deze week nog aan Disney, Wynn Resorts en Occidental Petroleum.

Azië onderuit & Europa opent lager

Na een week stijging deden de Aziatische beurzen vandaag een flinke stap terug. De Japanse Nikkei sloot 1,3% lager en ook in Hongkong ging de beurs met 1,37% omlaag. Beleggers reageerden onder andere op Chinese handelscijfers. Zo verraste China’s import met groei in oktober, maar de export daalde sterker dan verwacht. Volgens China daalde de export in Amerikaanse dollars in oktober met 6,4% ten opzichte van een jaar geleden. Dat is slechter dan de daling van 3,3% die werd voorspeld door analisten.

De Europese beurzen gaan een licht lagere opening tegemoet. Beleggers verwerken onder meer tegenvallende cijfers van UBS. De Zwitserse bank boekte een groter kwartaalverlies dan verwacht. Het verlies werd veroorzaakt door $ 2 miljard aan kosten in verband met de integratie van Credit Suisse, waarbij de bank een onderliggende operationele winst voor belastingen boekte van $ 844 miljoen.
Het is vandaag een drukke dag met cijfers van onder meer Deutsche Post, Metro Bank en Associated British Foods.

Ook werd vanochtend bekend dat de detailhandelsverkopen in het VK in oktober met 2,5% zijn gestegen, wat hoger is dan de groei van 1,6% een jaar geleden, maar lager dan de gemiddelden over drie maanden en twaalf maanden van respectievelijk 3,1% en 4,2%.

Beursagenda

Dinsdag 7 novemberCNY – Export
CNY – Import
DE – Industriële Productie
VS – Import
VS – Export
VS – Handelsbalans
VS – FOMC-lid Williams spreekt
04:00
04:00
08:00
14:30
14:30
14:30
18:00
Woensdag 8 novemberDE – Inflatie (CPI)
EUR – Detailhandelsverkopen
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC-lid Willias spreekt
08:00
11:00
15:15
16:30
19:40
Donderdag 9 novemberCNY – Inflatie (CPI)
EUR – ECB Maandrapport
VS – Jobless claims
VS – WASDE-rapport
EUR – ECB-president Lagarde spreekt
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
02:30
10:00
14:30
18:00
18:30
20:00
Vrijdag 10 novemberVS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.