De markt is op zichzelf meer dan de som van alle individuele beslissingen op de beurs. Daarom kan het interessant zijn om de meest verhandelde opties in november te raadplegen. In het geval van opties zorgt dit voor betere liquiditeit en zijn bepaalde opties dus ook beter verhandelbaar. Als belegger kunnen we hier inspiratie uit halen of kijken waar onze collega’s mee bezig zijn. We bespreken de meest verhandelde opties in België in termen van het aantal transacties. Uiteraard zegt het aantal transacties niets over het toekomstige koersverloop van de besproken aandelen of opties.

Een onzekere maand

Als belegger hadden we in de maand november met een hoge graad van onzekerheid te maken. De inflatiecijfers waren veel hoger dan verwacht en we hadden te maken met een nieuwe coronavariant die een vierde golf in gang heeft gezet. November was ook de maand waar veel mensen de Metaverse leerden kennen. De lijst van meest verhandelde opties voor november weerspiegelt deze hype dan ook. Aandelen als Nvidia, AMD en uiteraard Meta Platforms (FB) staan in het vizier van de belegger op zoek naar kansen binnen de Metaverse.

Top 10 meest verhandelde november – algemeen

Tesla (TSLA)

Meest verhandelde opties november 2021 | LYNX Beleggen

Voor Tesla zien we na de enorme hausse een maand van volatiliteit. Mede omdat de omstreden CEO Elon Musk voor miljarden aan aandelen Tesla verkocht. Volatiliteit zorgt voor veel handelsmogelijkheden binnen de optiewereld. Tesla blijft stijgen in populariteit, ook omwille van de grote verdeling onder beleggers over de waardering en de koers van Tesla.

Index ETF’s

Na Tesla volgen er een aantal indexopties. Voornamelijk op Amerikaanse ETF’s en de AEX. Deze wijzen op een verhoogde activiteit in de markt op zichzelf. De nieuwe coronavariant zorgde voor meer onrust op de beurs. Daarbovenop bleef de eindejaarsrally voorlopig ook uit. Deze indexen weerspiegelen de globale Amerikaanse markt. De S&P 500 bestaat uit de 500 grootste bedrijven en was voor beleggers een nul operatie in november, de index kende een daling van 0,8%. Na een mooie stijging hadden beleggers te kampen met een aantal rode dagen. De inflatiecijfers en onzekerheid waren vooral de aanleiding van de voorzichtigheid en verkoopdruk. De meest opvallende was de VIX ETF met hefboom (UVXY) Er wordt vaak naar de VIX verwezen als de angstindex. Daarmee is deze index dus iets dat elke belegger kan monitoren. Een stijging van de VIX is een stijging van de verwachte volatiliteit van de S&P 500. Op onderstaande grafiek is er een duidelijke stijging aan het einde van november te zien, ook het volume steeg zeer hard. Beleggers verwachten meer turbulentie binnen de markt.

Meest verhandelde opties november 2021

Nvidia (NVDA)

Het aandeel Nvidia steeg ineens 25% in november. De Amerikaanse videokaartfabricant heeft dit voornamelijk te danken aan hun goede kwartaalresultaten en de aankondiging van de potentiële ARM deal. Nvidia boekte opnieuw een kwartaal met een recordomzet dankzij een goede vraag naar videogaming en datacenters.

Nvidia wordt beschouwd als een belangrijke speler en zal genieten van de inspanningen die grote techbedrijven doen om de zogenaamde “Metaverse” uit te bouwen, dit zorgt voor veel optimisme en speculatie rond het aandeel. Volgens analisten zullen de inkomsten van Nvidia uit datacenters met 33% stijgen voor het boekjaar dat eindigt in januari 2023, zelfs na een verwachte stijging van 55% in het huidige boekjaar.

Het bedrijf is ook bezig met het uitrollen en ontwikkelen van de afdeling Omniverse Enterprise en biedt nu samenwerkings- en simulatietools aan op abonnementsbasis. Het bedrijf noemt het fundamenteel voor het creëren en verbinden van virtuele werelden.

Nvidia (NCDA) grafiek | LYNX Beleggen

Na de stijging in oktober zien we dat dit zich vertaalt in een enorme piek in het optie volume voor de callopties. Beleggers blijven dus positief over het aandeel. Deze parameter kunt u toevoegen bij het openen van uw LYNX grafiek.

Meta Platforms (FB)

We bespraken de Metaverse bij het aandeel NVDA. Het voormalige Facebook veranderde zijn naam in Meta platforms. Deze poging om het imago van Facebook te redden en de nadruk op toekomstige projecten te leggen zorgde ook voor de nodige beweging in de koers. Meta platform, ook een grote klant van Nvidia, is van plan zijn investeringen volgend jaar met 66% te verhogen tot niet minder dan $34 miljard.

Digitale reclame, die in het tijdperk van de sociale media een enorme boost heeft gekregen en de ruggengraat is geweest van de inkomsten van Meta, zal naar verwachting migreren naar de metaverse. De adverteerders experimenteren met metaverse-achtige digitale ruimtes.

Apple (AAPL)

Het is geen verrassing dat het grootste bedrijf ter wereld in termen van marktkapitalisatie ook populair is bij de Belgische optiehandelaar.

In november maakte de iPhone-maker bekend dat het voor klanten mogelijk wordt om hun eigen apparaten te repareren, te beginnen met het scherm, de batterij en de camera. Dat kan allemaal met originele Apple-onderdelen en gereedschap. Apple staat erom bekend het repareren door derden te beperken en anticipeert hier op een mogelijk nieuwe regelgeving.

Ook Apple heeft te maken met een groter optie volume. Dit kan te wijten zijn aan de verhoogde activiteit op social media platforms als Reddit. In de laatste week van november was Apple het meest besproken aandeel op r/WallStreetBets, het Redditforum dat bekend staat om de Gamestop en AMC short squeeze en populair is bij particuliere beleggers.

Meest verhandelde Europese opties november

De Belgische optiebelegger zag veel kansen bij onze noorderburen, vier van de tien aandelen hebben dan ook een Nederlandse notering op de AEX. Ook de Franse CAC-40 haalde net de top 10 van de meest verhandelde opties in november.

Hoe voeg ik het optievolume toe aan mijn grafiek?

Meer informatie over het aanpassen van grafiekparameters vindt u hier. Aan de hand van deze stappen kunt u het optievolume toevoegen onder uw grafiek. Daarna ziet u het volume voor zowel de calls als de puts en kunt u inspelen op een verhoogde interesse zoals duidelijk bij Nvidia te zien was.

Handel in de top 10 meest verhandelde aandelenopties via LYNX

Handel in Amerikaanse aandelenopties en indexopties zonder enige beperking. In totaal zijn ruim 3.000 verschillende Amerikaanse aandelen beschikbaar waar u opties op kunt handelen. Daarbij biedt LYNX ook opties aan op de S&P 500, Dow Jones en Nasdaq. Geen andere broker heeft zoveel handelsmogelijkheden in opties als LYNX. Bekijk het aanbod:


Gerelateerde artikels

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Jef Dhondt
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.