Artikel laten voorlezen

De voorzitter van de Fed, Jerome Powell, vertelde gisteren dat hij niet zeker is dat de centrale bank al genoeg heeft gedaan om de inflatie te temperen tot 2% op de middellange termijn. De yields op Amerikaanse staatsobligaties ondergingen sinds eind oktober een correctie, wat ademruimte gaf voor herstel op de aandelenmarkten. Na de toespraak van Jerome Powell van gisteren kenden de yields een hersteldag. Dit zorgde ervoor dat we het tegenovergestelde zagen van onder andere de Dow Jones, die 0,56% lager eindigde op 33.907 punten. De technologie-index Nasdaq 100 eindigde 0,71% lager op 15.186 punten, en de S&P 500 daalde 0,65% met een slotkoers van 4.349 punten. De VIX sloot ook opnieuw boven de 15 punten.

Op macro-economisch vlak keken we gisteren in de richting van de werkloosheidsaanvragen. Deze kwamen uit op 217.000, tegenover de verwachte 218.000. Deze middag wordt het consumentenvertrouwen gepubliceerd. Verder zijn er geen belangrijke punten op de macro-economische agenda.

Op individueel aandelenniveau zagen we een sterke daling van meer dan 28% in het aandeel van The Trade Desk. Het bedrijf ontwikkelt en commercialiseert technologische producten en diensten in de marketingsector. De omzet steeg jaar op jaar wel met 25% tot $493 miljoen, maar het bedrijf gaf een vooruitzicht voor het vierde kwartaal van $580 miljoen, terwijl de marktconsensus op $611 miljoen ligt.

LYNX+ Platform, Nasdaq 100, 10/11/2023

Blik op Azië en Europa

De Aziatische markten lijken zoals gebruikelijk de Amerikaanse markten te volgen. Op dit moment staat de Nikkei 225 0,24 % lager. Indien de Japanse yen niet veel versterkt vandaag, gaat dit de zwakste wekelijkse sluiting worden sedert de zomer van 1990. De koers USD/JPY noteert nu al enkele dagen consequent boven de 150. De markt ziet dit niveau als een psychologische grens voor de Japanse centrale bank om te interveniëren.De Hang Seng index noteert 1,38 % lager en Shanghai Composite noteert nu zo’n 0,34 % lager.

Op individueel aandelenniveau kwam er interessant nieuws uit van SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation). De grootste chipproducent uit China ziet de omzet het afgelopen kwartaal uitkomen op $ 1,621 miljard tegenover de verwachte $ 1,625 miljard. De winst daalde naar $ 93,98 miljard terwijl er $ 165,1 miljard verwacht werd.

De Europese indices klommen gisteren aanzienlijk. BEL 20 eindigde 0,65 % hoger op 3.479 punten. De Nederlandse AEX eindigde bijna 2 % hoger op 749 punten De DAX en Euro Stoxx 50 eindigden respectievelijk 0,29 % hoger en 0,69 %.

In Europa zagen we een rally van bijna 38 % door het aandeel Adyen. Het Nederlandse Fintech bedrijf organiseerde een beleggersdag in San Francisco waarbij vragen mochten gesteld worden aan de top van het bedrijf. Hieruit bleek dat het bedrijf op een groei mikt tussen de 20 % en 30 % op jaarbasis. De operationele marge zou tegen 2026 boven de 50 % moeten uitkomen.

LYNX+ Platform, aandeel Adyen, 10/11/2023

We zien voorbeurs dat Europa een rode opening tegemoet gaat. Het verlies loopt op tot meer dan 0,50%.

Beursagenda

Vrijdag 10 novemberVS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

www.seekingalpha.com/news/4034472-the-trade-desk-slides-28-after-light-q4-sales-forecast

www.cnbc.com/2023/11/10/chinas-smic-posts-a-80percent-drop-in-third-quarter-profit.html

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.