Artikel laten voorlezen

Gisteren zagen we een behoorlijke sell-off op de Amerikaanse beurzen. Dat had voornamelijk te maken met de kwartaalcijfers van Big Tech. Microsoft (+3,07%) wist de verwachtingen van analisten waar te maken. Beleggers reageerden echter teleurgesteld op de cijfers van Alphabet (-9,6%). Daarmee beleefde het aandeel zijn slechtste dag sinds maart 2020. De advertenties bij Google lieten wel een mooie dubbelcijferige groei zien, maar van Google Cloud werd blijkbaar meer verwacht. Maar ook zwaargewichten als NVIDIA (-4,3%) en Amazon (-5,85%) trokken de markt mee omlaag. De Nasdaq Composite eindigde fors lager met een verlies van 2,4% op 12.821 punten en de S&P 500 ging met 1,43% omlaag naar 4.186 punten. Mogelijk zorgde ook de opleving van de Amerikaanse 10-jaars rente voor zorgen bij beleggers.

Nabeurs ging de Nasdaq future met nog ruim 1% onderuit, nadat Meta Platforms met 3,35% omlaag ging na de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Hierdoor ging ook het aandeel Alphabet nabeurs nog eens ruim 2% lager. Meta kon prima cijfers overleggen en zag zijn omzet met 23% stijgen op jaarbasis, de snelste groei sinds 2021. Dit was voornamelijk te danken aan de stijging van het aantal advertenties en de hogere prijs per advertentie.

Veel vraag kwam ook vanuit China, waar Chinezen na de coronaperiode hun activiteiten wereldwijd willen uitbreiden en bijvoorbeeld Facebook en Instagram gebruiken om te adverteren. De nettowinst lag maar liefst 164% hoger dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar, namelijk op $ 11,6 miljard, tegenover $ 4,4 miljard. Het aandeel steeg gisteren nabeurs met 5%, maar sloeg daarna om en daalde met meer dan 3%. De CFO waarschuwende voor mogelijke zwakte in de advertentiemarkt als gevolg van het conflict in het Midden-Oosten.

Vandaag kijkt de markt uit naar de eerste schatting voor het Amerikaanse bruto binnenlands product over het derde kwartaal, dat volgens Dow Jones op jaarbasis met 4,7% zou zijn gestegen. De vraag is nu hoe lang deze verwachte groei zal aanhouden, vooral nu economen zoeken naar tekenen van een recessie. Voor de eerste signalen wordt natuurlijk gekeken naar het wekelijkse jobless claims cijfer, dat het aantal uitkeringsaanvragen in kaart brengt.

Verder wordt er uitgekeken naar meer kwartaalcijfers. Nabeurs komen onder meer Amazon, Intel, Ford en Chipotle met de cijfers naar buiten.

Ook sell-off in Azië & Europa opent lager

De Aziatische markten zagen eveneens een brede sell-off, met de Japanse en Zuid-Koreaanse indices die de verliezen in de regio aanvoerden. De Japanse Nikkei 225 daalde 2,13% en de Hang Seng-index in Hongkong stond 0,79% lager. In Australië bereikte de belangrijkste beurs zelfs het laagste punt in meer dan een jaar tijd.

De Kospi index van Zuid-Korea daalde met 2,23%, nadat de Zuid-Koreaanse chipleverancier SK Hynix met 6% onderuit ging, na aankondiging van een nettoverlies van $1,61 miljard voor het derde kwartaal, in tegenstelling tot een nettowinst van $ 816 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden. Het bruto binnenlands product van Zuid-Korea groeide in het derde kwartaal wel met 0,6% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, een iets hoger tempo dan verwacht.

De Europese beurzenen openen eveneens in het rood, waarbij de verliezen voorbeurs oplopen tot ruim 0,5%. Een blik aan kwartaalcijfers werd om 08:00 uur geopend met cijfers van onder meer Besi, Arcadis, CM.com, Fugro, FLow Traders en Unilever. Elders in Europa kwamen TotalEnergies en Volkswagen met de resultaten over het 3e kwartaal.

Beursagenda

Donderdag 26 oktoberEUR – ECB rentebesluit
VS – Duurzame goederenbestellingen
VS – BBP
VS – Handelsbalans goederen
VS – Jobless claims
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
EUR – ECB persconferentie
VS – Fed-lid Waller spreekt
VS – Voorlopige huisverkopen
14:15
14:30
14:30
14:30
14:30
14:30
14:45
15:00
16:00
Vrijdag 27 oktoberVS – Kern PCE Prijsindex
VS – PCU-prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
14:30
14:30
14:30
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.