Artikel laten voorlezen

Gisteren lieten de aandelenbeurzen in New York een kleine opleving zien. De S&P 500 index klom met 0,65% naar 4.193,8 punten en de Nasdaq-100 eindigde 0,52% hoger op 12.851 punten. Maar als we naar de grafiek hieronder kijken van de S&P 500 dan zien we duidelijk een dalende trend. Oktober was wederom een slechte maand, waarbij de S&P 500 en de Nasdaq respectievelijke 2,2% en 2,8% moesten inleveren. Het was bovendien de derde achtereenvolgende maand waarin Wall Street in het rood eindigde.

Hoewel november een historisch sterke maand is voor de aandelenmarkten zullen veel beleggers toch met samengeknepen billen naar de nieuwe beursmaand kijken. Afgelopen maand overschreed de rente op de 10-jaars Amerikaanse staatsobligatie voor het eerst sinds 2007 de psychologische grens van 5%, wat de bezorgdheid aanwakkerde over de impact van hogere rentetarieven. Bovendien vallen ook de kwartaalcijfers niet echt in de smaak. Zowel goede als slechte cijfers kunnen op weinig enthousiasme rekenen. Beleggers maken zich vooral zorgen over de hoge rentes en een mogelijk naderende economische recessie.

Vanmiddag om 13:15 verschijnt het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP. De verwachting is dat er in oktober 150.000 nieuwe banen zijn gecreëerd, terwijl er in september slechts 89.000 nieuwe banen bijkwamen.

Vaanavond om 19:00 zijn alle ogen gericht op Washington voor het rentebesluit van de Fed. Er wordt vanuit gegaan dat centrale bankiers de rente stabiel zullen houden, waarbij de Fed Fund futures met een waarschijnlijkheid van meer dan 99% aangeven dat de rente op het huidige niveau zal blijven, aldus de CME FedWatch Tool. Toch zal verkrappend beleid doorgaan in de vorm van afbouw van de balans, aldus Peter Boockvar, CIO van Bleakley Advisory Group

Nabeurs om 21:00 uur komen onder meer DoorDash, PayPal en Qualcomm met de resultaten over het 3e kwartaal naar buiten.

Azië in de lift & Europa opent hoger

In het Oosten gingen de aandelenbeurzen stevig omhoog. De Japanse Nikkei 225
index sloot 2,41% hoger op 31.601,65, terwijl de Topix 2,53% toevoegde op 2.310,68 en daarmee het hoogste niveau in bijna drie weken bereikte. Een dag eerder vergrootte de Bank of Japan de flexibiliteit van haar beleid om de rentecurve te beheersen.

De Hang Seng index uit HongKong daalde echter met 0,08%, nadat de Chinese Caixin/S&P Global PMI voor de verwerkende industrie van 50,6 in september naar 49,5 in oktober was gedaald. Dit is de eerste krimp sinds juli en komt ruim onder de analistenverwachtingen van 50,8 uit.

De Europese markten zijn sinds gisteren in positieve stemming, nadat uit voorlopige cijfers bleek dat de inflatie in de eurozone in oktober was gedaald naar het laagste niveau in twee jaar met 2,9%. Ondertussen zei statistiekbureau Eurostat dat de economie van de eurozone in het derde kwartaal met 0,1% is gekrompen.

Beursagenda

Woensdag 1 novemberCNY – Caixin Industriële Productie PMI
VS – ADP banenrapport
VS – ISM Productie (PMI)
VS – JOLT’s vacatures
VS – Ruwe olievoorraden
VS – Fed rentebesluit
VS – Fed persconferentie
03:45
13:15
15:00
15:00
15:30
19:00
19:30
Donderdag 2 novemberDE – Productie (PMI)
DE – Werkloosheidscijfers
EUR – Productie PMI
VS – Jobless claims
VS – Fabrieksorders
10:55
10:55
11:00
13:30
15:00
Vrijdag 3 novemberJPY – Culture Day
EUR – Werkloosheidscijfers
VS – Werkloosheidscijfers
VS – S&P Globals Samengestelde PMI
VS – Diensten PMI
TSE gesloten
12:00
13:30
14:45
14:45

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.