Artikel laten voorlezen

Gisteren zagen we een bescheiden groene dag op Wall Street. De S&P 500
eindigde 0,1% hoger, steeds dichter bij recordniveaus. De Nasdaq Composite
voegde bijna 0,2% toe en eindigde op 15.099 punten. Met nog maar twee dagen te gaan in het handelsjaar staat de S&P 500 op het punt om meer dan 24% hoger te eindigen. Ondertussen is de technologiezware Nasdaq op weg naar zijn beste jaar sinds 2003, met een stijging van meer dan 44%.

Maar ook kleine aandelen waren afgelopen jaar in trek. De Russell 2000 ligt op koers om de op twee na grootste winst ooit te boeken in een periode van twee handelsmaanden. In november en december steeg de index met 24,3%. Year-to-date staat de index ruim 19% hoger.

Met lage volumes en een nauwelijks gevulde agenda is er in de laatste handelsdagen weinig richtinggevend nieuws voor beleggers. Traders zullen donderdagochtend kijken naar economische cijfers over werkloosheidsclaims en verwachte huizenverkopen.

Ondertussen kunnen we wel vooruitblikken op het nieuwe jaar. Waar volgens sommige analisten en ongekend aantal potentieel “catastrofale” conflicten ons te wachten staan. Met de ogen van de wereld gericht op de aanhoudende oorlogen in Oekraïne en Gaza, blijven andere risico’s wat meer onder de radar. Zo blijft de scheepvaart in de Rode Zee doelwit van gerichte aanvallen door Houthi’s. Deze zouden mogelijk voor escalatie kunnen zorgen in het Midden-Oosten.

Conflicten als deze zouden kunnen zorgen voor hogere olieprijzen. We zien ondertussen de tarieven voor vrachtvervoer oplopen. Dit soort conflicten kunnen dus ook zorgen voor een heropleving van de inflatie. Ook blijft een economische recessie lonken en lijken centrale banken al gereed te staan met renteverlagingen. Bent u op zoek naar inspiratie voor het nieuwe jaar? Dan verwijs ik u graag door naar mijn nieuwe artikel: “Beste aandelen voor 2024 volgens Justin Blekemolen”

Azië mixed & Europa opent hoger

Aandelen in Azië-Pacific noteerden vannacht overwegend hoger, waarbij de markten op het Chinese vasteland en in Hongkong de stijgingen aanvoerden. De Japanse Nikkei 225 en Topix sloegen de positieve trend om en eindigden lager.

Europese aandelen zullen vermoedelijk hoger openen, na een hoger slot op woensdag. Er is weinig richtinggevend nieuws en de volumes zullen lager zijn dan gemiddeld. Ondertussen zakken de rendementen op de kapitaalmarkten steeds verder weg.

Beursagenda

Donderdag 28 decemberJPY – Industriële Productie
VS – Handelsbalans goederen
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
VS – Voorlopige huisverkopen
00:50
14:30
14:30
16:00
Vrijdag 29 decemberVK – Holiday
VS – Chicago Inkoopmanagersindex (PMI)
LSE sluit 12:30
15:45

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.