Artikel laten voorlezen

Op donderdag lieten aandelen op een breed front een rally zien. Het positieve momentum werd woensdag al in gang gezet na de persconferentie van Jerome Powell bij het rentebesluit van de Fed. Vervolgens begonnen rentes op staatsobligaties stevig te dalen. Gisteren viel de Amerikaanse 10-jaars staatslening omlaag met nog eens ruim 7 basispunten tot 4,66%. Een week eerder klom het rendement op de 10-years US treasury nog boven de 5%. Het lijkt erop dat de snelle daling van de rentes, weer wat ademruimte geeft bij aandelen. De S&P 500 noteerde zijn beste dag sinds april en sloot 1,89% hoger op 4.317 punten. De Nasdaq Composite noteerde zijn beste dag sinds juli met een stijging van ongeveer 1,8%.

Vrijwel alle sectoren eindigden in het groen. Enkele positieve uitschieters waren S&P Global (+6,95%), Tesla (+6,25%), Eli Lilly (+4,6%) en Exxon Mobil (+3,3%). Nabeurs kwam Apple met de kwartaalcijfers naar buiten. Met een omzet van $ 89,5 miljard en een winst per aandeel van $ 1,46 wist het bedrijf de verwachtingen van analisten te verslaan. Het aandeel Apple daalde nabeurs echter met 3,3%, nadat het bedrijf aangaf dat de omzet in het 4e kwartaal ongeveer gelijk zal zijn als in het afgelopen jaar. Apple rekent dus niet op groei in het laatste kwartaal.

Na een zwakke oktobermaand zijn de Amerikaanse beurzen voortvarend van start gegaan. De S&P 500 is goed voor een stijging van 4,9% voor deze week, terwijl de Nasdaq met 5,2% stijgt – beide zijn goed voor hun beste week sinds november 2022. Of het positieve momentum op de beurzen vandaag aanhoudt, zou kunnen afhangen van de uitkomst van het banenrapport van oktober, dat om 13:30 uur verschijnt. Economen gepolst door Dow Jones verwachten een toename van 170.000 banen, vergeleken met de enorme stijging van 336.000 banen in september. Ze verwachten ook dat het werkloosheidscijfer stabiel zal blijven op 3,8%.

S&P 500 (SPX) grafiek uit LYNX+

Azië herstelt en Europa opent in het groen

De markten in Azië zaten aan het einde van de week in de lift, waarbij de Hang Seng index in Hongkong steeg met 2,83%, terwijl de Chinese CSI 300 met 0,89% steeg. Beleggers reageerde enthousiast op cijfers over de Chinese dienstensector. Deze groeide in oktober in een iets hoger tempo, waarbij de Caixin inkoopmanagersindex voor de dienstensector uitkwam op 50,4, net boven de stand van 50,2 in september. Volgens S&P Global is de activiteit in de particuliere sector van Hongkong in oktober echter verder gekrompen, doordat de nieuwe productie, inclusief die van het Chinese vasteland, blijft afnemen.

In Europa gaan de beurzen wederom hoger van start. Gisteren werden cijfers van Shell goed ontvangen. Vandaag verwerken beleggers de resultaten van onder meer Brunel, BMW en Sif.

AEX (EOE) grafiek uit LYNX+

Beursagenda

Vrijdag 3 novemberJPY – Culture Day
EUR – Werkloosheidscijfers
VS – Werkloosheidscijfers
VS – S&P Globals Samengestelde PMI
VS – Diensten PMI
TSE gesloten
12:00
13:30
14:45
14:45

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.