Artikel laten voorlezen

Op dinsdag sloot de S&P 500 voor de tweede dag op rij lager, maar per saldo blijft de beurs stabiliseren op hoog niveau. Het verlies was namelijk wederom beperkt tot 0,06%. De Nasdaq Composite steeg zelfs met 0,3% tot 14.229 punten. Veel aandelen eindigden in het rood, maar een klein groepje big tech eindigden allemaal in het groen. NVIDIA (+2,32%) Apple (+2,11%) en Amazon (+1,4%) deden goede zaken.

Nabeurs daalde cloudbedrijf Box met 12%, nadat cijfers over het 3e kwartaal onder de verwachtingen van analisten uitkwamen. Softwarebedrijf MongoDB daalde in de nabeurshandel eveneens met 5,5%, ondanks beter dan verwachte resultaten over het vorige kwartaal.

Voornamelijk de verwachting dat de Fed de rente volgend jaar weer gaat verlagen zorgt voor optimisme onder beleggers. Dit resulteert ook in snel dalende rentes op de kapitaalmarkten. Zo daalde de Amerikaanse 10-jaars rente gisteren met 9 basispunten tot 4,16%.

Toch denken sommige analisten dat de de vertraagde effecten van de renteverhogingen de economie in de eerste helft van volgend jaar echt gaan raken. Vermoedelijk zal vervolgens de rente weer worden verlaagd, maar dan zitten we mogelijk ook in een economische recessie. De vraag is hoe aandelenmarkten daar dan weer op gaan reageren. Als de inflatie daalt, zullen bedrijven hun prijszettingsvermogen verliezen omdat ze de hogere prijzen niet meer kunnen doorberekenen aan de consument. Een tragere winstgroei zal dan druk uitoefenen op aandelen.

Vanmiddag komt loonstrookjesverwerker ADP met het voorlopige banenrapport. De verwachting onder analisten is dat er in de niet-agrarische private sector vorige maand 130.000 banen bijkwamen. In oktober kwam het cijfer uit op 113.000 banen. Nabeurs komt Gamestop met de derde kwartaalcijfers naar buiten.

Nikkei in de lift & Europa opent in het groen

Japan leidde de stijgingen in Azië, vooral door stijgingen in aandelen van commerciële diensten en nutsbedrijven. De Nikkei 225 index klom woensdag 1,9%, met het wereldwijde drukkersbedrijf Toppan Holdings als de grootste stijger met 10,67%.

De Europese markten stevenen woensdag af op een positieve opening. Om 11:00 uur verschijnen cijfers over de winkelverkopen in de eurozone. Deze vormen een belangrijke indicatie van de conjunctuur en zijn nauw verbonden met het consumentenvertrouwen.

Beursagenda

Woensdag 6 decemberDE – Fabrieksorders
EUR – Detailhandelsverkopen
VS – ADP banenrapport
VS – Export & Import
VS – Handelsbalans
VS – Ruwe olievoorraden
08:00
11:00
14:15
14:30
14:30
16:30
Donderdag 7 decemberDE – Industriële Productie
EUR – BBP
VS – Jobless claims
08:00
11:00
14:30
Vrijdag 8 decemberJPY – BBP
DE – Inflatie (CPI)
VS – Werkloosheidscijfers
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – WASDE-rapport
00:50
08:00
14:30
16:00
16:00
18:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.