Artikel laten voorlezen

Wall Street bleef gisteren wederom dichtbij huis. Na een kleine eindsprintje eindigde de S&P 500 met een winst van 0,38% op 4.567 punten. Dat was vooral te danken aan sterke prestaties van sectoren als Healthcare, Financials en Industrials. De Nasdaq verloor echter 0,23%, nadat veel Big Tech aandelen in het rood sloten. NVIDIA (-2,85%), Alphabet (-1,82%) en Tesla (-1,66%) behoorden tot de grootste verliezers.

De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten de novembermaand af met een superwinst en verbraken bovendien een losing streak van drie maanden. De S&P en Nasdaq stegen respectievelijk 8,9% en 10,7% en noteerden hun beste maandprestaties sinds juli 2022. De Dow steeg met 8,8% en noteerde de beste maand sinds oktober 2022. Sinds 1929 hebben de indices minder dan 10 keer zulke hoge winsten gerealiseerd in de maand november.

Ulta Beauty, de uitbater van schoonheidswinkels, steeg met bijna 12% na sterke kwartaalresultaten. Het aandeel Disney steeg nabeurs met slechts 0,4%, nadat de entertainmentgigant het dividend herstelde voor een bedrag van $ 0,30 per aandeel per kwartaal.

Vrijdagmiddag verschijnen enkele kwartaalcijfers van Dominion Energy, Gartner en Cardinal Health. De bouwuitgaven voor oktober en de ISM Manufacturing data voor november staan ook op de beursagenda.

Zal olie in 2024 weer stijgen?

Olie ligt al enkele weken onder druk en liet gisteren een behoorlijk volatiele uitslag zien. Eerst zaten de olieprijzen in de lift, maar uiteindelijk eindigde ze toch weer zo’n 2,5% lager. Het oliekartel kwam donderdag met een verklaring waarin de productieverlagingen niet formeel werden goedgekeurd, maar individuele landen kondigden vrijwillige verlagingen aan van in totaal 2,2 miljoen vaten per dag voor het eerste kwartaal van 2024.

OPEC-koning en grootste lid Saoedi-Arabië nam opnieuw de leiding. Riyad stemde ermee in om de vrijwillige productieverlaging van 1 miljoen vaten per dag – die sinds juli van kracht is – te verlengen tot het einde van het eerste kwartaal van 2024. Rusland zei dat het de aanvoer in dezelfde periode met 300.000 vaten ruwe olie per dag en 200.000 vaten aardolieproducten per dag zal verminderen.

Goldman Sachs voorspelt hogere prijzen als gevolg van de voorgestelde productieverlagingen. De zakenbank denkt dat de Brent-olieprijs in 2024 tussen ongeveer $80 en $100 zal bivakkeren.

Azië omlaag en Europa opent hoger

In Europa eindigden de meeste aandelenbeurzen gisteren in het groen. Beleggers reageerden enthousiast op de lager dan verwachte inflatiecijfers. Zo steeg de kern inflatie in november naar verwachting met slechts 3,6%, terwijl analisten op 3,9% hadden gerekend. De Headline inflatie steeg met slechts 2,4% en nadert daarmee de 2%-doelstelling van de centrale bank.

De regionale Euro Stoxx 600 sloot 0,5% hoger op het hoogste punt in 10 weken. Hiermee kwam de novemberwinst uit op 5,87%, de beste prestatie sinds januari. De Hang Seng index eindigde vannacht 1% lager, maar de Europese beurzen stevenen af op een hogere opening. Onder andere de AEX en DAX futures staan voorbeurs op een winst van 0,45%.

Beursagenda

Vrijdag 1 decemberCNY – Caixin Industriële Productie PMI
EUR – Productie PMI
VS – ISM Productie PMI
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
02:45
10:00
16:00
17:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.