Artikel laten voorlezen

Wall Street heeft opnieuw een sombere handelssessie achter de rug, waarbij alle belangrijke indices woensdag met verlies zijn afgesloten. De S&P 500 verloor 0,8% en eindigde op 4.704 punten, terwijl de Nasdaq Composite zijn vierde verlies op rij boekte met een daling van 1,18%. De Dow Jones sloot met een verlies van 0,76% en de Russel-2000 index sloot zelfs 2,76% lager. Big tech aandelen zoals Tesla (-4,01%) en Apple (-0,75%) lagen weer onder druk.

Het rendement op de 10-jaars Treasuries daalde woensdagmiddag weer naar 3,92%, na eerder op de dag kortstondig de grens van 4% te hebben overschreden. Beleggers reageerden daarmee onder meer op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank. De Fed-leden concludeerden in december dat renteverlagingen waarschijnlijk zijn in 2024, hoewel ze weinig leken te zeggen over wanneer dat zou kunnen gebeuren.

Tijdens het rentebesluit van december hielden zij de rente in een bandbreedte van 5,25% en 5,5%. Ze gaven toen wel aan dat ze tegen het einde van 2024 drie verlagingen van een kwart procentpunt verwachten. De leden van de Fed merkten tevens op dat er vooruitgang is geboekt in de strijd om de inflatie terug te dringen. Ze zeiden dat de factoren in de toeleveringsketen die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de inflatiestijging die medio 2022 zijn hoogtepunt bereikte, lijken te zijn afgenomen.

Op het economische front kijken beleggers vandaag uit naar het ADP private payrolls report uit. Economen gepolst door Dow Jones verwachten dat er 130.000 nieuwe banen zijn gecreëerd vorige maand, tegenover 103.000 vorige maand.

Azië weer rood & Europa opent vlak

De aandelenbeurzen in het Oosten zijn voor de 3e dag op rij lager gesloten. In Japan eindigde de Nikkei 0,5% lager en de Hang Seng index in Hongkong wist het verlies te beperken tot 0,13%. Beleggers verwerkten onder andere cijfers over de Chinese dienstensector. Uit de Caixin China PMI bleek dat de dienstensector de snelste groei sinds juli liet zien.

De Caixin China General Services Business Activity Index steeg naar 52,9 in december, vergeleken met 51,5 in november, en steeg daarmee voor de 12e maand op rij. Een PMI meting boven de 50 wijst op een toename van de activiteit, terwijl een meting onder dat niveau wijst op krimp.

In Europa gaan de beurzen vlak tot licht hoger van start. Gisteren leken defensievere aandelen in trek, waarbij aandelen als Ahold en Unilever bovenin de AEX-index eindigde. Volgens Deutsche Bank weerspiegelen de oplopende rentes een groeiende twijfel aan een spoedige renteverlaging door de Fed. Hoewel de notulen van de Fed bevestigen dat de rente dit jaar waarschijnlijk drie keer wordt verlaagd. Is het nog niet zeker dat dat al tijdens de vergadering van maart gaat gebeuren.

Beursagenda

Donderdag 4 januariEUR – S&P Globals Samengestelde PMI
EUR – Diensten PMI
DE – Inflatie (CPI)
VS – ADP banenrapport
VS – Jobless claims
VS – Diensten (PMI)
VS – Ruwe olievoorraden
10:00
10:00
11:00
14:15
14:30
15:45
17:00
Vrijdag 5 januariDE – Detailhandelsverkopen
EUR – Inflatie (CPI)
VS – Banenrapport
VS – Fabrieksorders
VS – ISM niet-verwerkende Industrie Index
08:00
11:00
14:30
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.