Artikel laten voorlezen

De Amerikaanse beurzen zijn op maandag rustig aan de nieuwe beursweek begonnen. Er was weinig richtinggevend nieuws en beleggers namen duidelijk een afwachtende houding aan richting de nieuwe inflatiecijfers. De S&P 500 verloor 0,08% bij een slot op 4.411 punten en de Nasdaq-100 eindigde 0,30% lager op 15.482 punten. Vanmiddag om 14:30 uur verschijnt de consumentenprijsindex (CPI) van oktober. Analisten verwachten dat de index op maandbasis met 0,1% zal stijgen en dat de inflatie op jaarbasis uitkomt op 3,3%. Exclusief de meer volatiele voedsel- en energieprijzen zal de zogenaamde kernindex naar verwachting met 0,3% stijgen op maandbasis en met 4,1% op jaarbasis.

Beleggers zullen het inflatierapport bestuderen om inzicht te krijgen in het verloop van de consumentenprijzen, zodat ze kunnen inschatten of en hoe de Federal Reserve de rente in de toekomst zal aanpassen. Als de inflatie hard genoeg daalt zal dat beleggers er verder van overtuigen dat de Fed klaar is met het verhogen van de rente. Op dit moment gaat het grootste deel van de markt ervan uit dat er geen renteverhogingen meer zullen plaatsvinden.

Op het economische front zullen beleggers ook kijken naar toespraken gedurende de dag van een reeks Fed-leden. Vanmiddag zal Home Depot voor het opengaan van de Amerikaanse beurs zijn kwartaalcijfers bekendmaken.

Goldman Sachs verwacht geen recessie

Goldman Sachs voorspelt dat de wereldeconomie in 2024 de verwachtingen zal overtreffen, gedreven door een sterke inkomensgroei en het vertrouwen dat de ergste gevolgen van de renteverhogingen al voorbij zijn.

De investeringsbank voorspelt dat de wereldeconomie volgend jaar op jaarbasis gemiddeld met 2,6% zal groeien, boven de consensusverwachting van 2,1% van economen gepolst door Bloomberg. De VS zullen naar verwachting weer beter presteren dan andere ontwikkelde markten met een geschatte groei van 2,1%, aldus Goldman.

Azië in het groen, maar Europa opent vlak

In Azië tonen de beurzen overwegend een lichte stijging. De Nikkei 225 noteert een toename van 0,34%, terwijl de Hang Seng index en de Shanghai Composite respectievelijk 0,10% en 0,31% hoger noteren. De Chinese markten lijken terughoudend te zijn in afwachting van de publicatie van de macro-economische cijfers, waaronder de industriële productie en de detailhandelsverkopen.

In Europa vertoont de markt een gemengd beeld. De BEL 20 index uit België steeg met 0,19% tot een slotkoers van 3.446 punten. Vooral financiële aandelen zoals KBC en Ageas droegen positief bij aan de BEL 20. De AEX steeg bijna 1% tot 753 punten. Adyen zet zijn herstel voort en nadert opnieuw de magische grens van € 1.000. Daarnaast vertoonde de laadpalenspecialist Alfen een sterke stijging van 26% na beter dan verwachte kwartaalcijfers in het derde kwartaal.

Vandaag worden het Europese BBP en het Duitse ZEW economische sentiment bekendgemaakt, terwijl bedrijven zoals TKH Group en Greenyard hun boeken openen. De Europese futures wijzen voorbeurs op een rustige start.

Beursagenda

Dinsdag 14 novemberDE – ZEW economisch sentiment
EUR – BBP
VS – Inflatie (CPI)
11:00
11:00
14:30
Woensdag 15 novemberJPY – BBP
CNY – Werkloosheidscijfers
EUR – Industriële Productie
EUR – Handelsbalans
VS – Producentenprijsindex (PPI)
VS – Kern Detailhandelsverkopen
VS – Bedrijfsvoorraad
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
00:50
03:00
11:00
11:00
14:30
14:30
16:00
16:00
Donderdag 16 novemberEUR – Lagarde van de ECB spreekt
VS – Exportprijs
VS – Jobless claims
VS – Philadelphia Fed Productie-index
VS – Industriële Productie
VS – FOMC-lid Williams spreekt
12:30
14:30
14:30
14:30
15:15
15:25
Vrijdag 17 novemberEUR – Lagarde van de ECB spreekt
EUR – Inflatie (CPI)
VS – Bouwvergunningen
11:00
11:00
14:30

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.